Annons:
Etiketterinformationfakta
Läst 17550 ggr
[TrevorS]
7/28/09, 4:41 PM

Vegan + Billigt = Sant!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Om man vet vad man ska köpa.

Att vara Vegan kan verka dyrt från början när man sätter igång och börjar leta ersättningsprodukter. Färdig och halvfabrikat blir dyrare än att man skulle göra något själv många är dåligt pålästa och vet inte hur man ska laga mat utan köper halvfabrikat. Den vanligaste måltiden bland de flesta veganer och även ibland vegetarianer är matlagning med linser som linsfärssås och linspaj men även sojagranulat och sojaprotein som blivit väldigt vanligt i våra hem och även för de vanliga köttätarna som vill äta nyttigare. Sojaprotein finns i olika former som snitzlar, grytbitar, färs och strimlor som man blötlägger i kokt vatten med löst buljong.

Att äta pasta och ketchup är inte nyttigt och du får inte i dig det du behöver så bryt den vanan, det är många som inte vet vad de ska äta, de vet bara att de inte vill äta animaliska produkter men inte vad man kan äta istället. Att äta en bra och varierad kost är bra för kroppen men se till att äta av kostcirkeln för veganer.

Bönor är billigt att köpa och håller länge i burk och även torkade man blötlägger. Många bönor man kan blötlägga, koka och sedan mixa för att göra burgare och liknande.

Kikärtor är goda att koka och göra falafel på och även hummus, det är billigt och gott dessutom. Gula ärtor är goda att göra ärtsoppa på och är också billigt och lätt att göra.

Annons:
Zebrazal
7/29/09, 4:52 PM
#1

Detta är sant. Och hummus ÄR det godaste pålägget, med lite persilja i, mumma!

[TrevorS]
7/29/09, 4:58 PM
#2

#1. Ja det är helt underbart gott. =)

dijete
7/29/09, 5:53 PM
#3

Sant!
Men Gurka är ruskigt dyrt nu ^^

[TrevorS]
7/29/09, 5:56 PM
#4

#3. Ja tyvärr så är den det. Testat zuccini? Här ute där jag bor är de lite billigare än gurka. =)

dijete
7/29/09, 5:57 PM
#5

#4 Gillar inte Zuccini :P

[TrevorS]
7/29/09, 6:04 PM
#6

#5. =0 Trodde jag alla gillade. =) Du måste testa varm zuccini med fyllning, gröp ur och blanda zucciniköttet med krossade tomater, kryddor och häll i det i skalet, toppa med lite sojaost (den smältbara) helt underbart. =)

Annons:
sighni
8/8/09, 1:08 PM
#7

putt

Saga85
8/10/09, 5:46 PM
#8

Mycket sant. Har flera blandkostvänner som dragit ner på sin matkostnad då de börjat äta mer vegetariskt (dvs köpt torkade bönor samt andra råvaror).

Underbart med alla dessa bönor som håller hur länge som helst (i princip). Det räddade mig många gånger som fattig student när pengarna började sina, alla dessa bönor.

Casiopeia
8/12/09, 3:07 AM
#9

åh, undrar om jag har receptet på mina veg-färskostfyllda zuccini-rullader någonstans, måste påminna mig om att lägga ut det i så fall *dreggel*

~ medarbetare på amigurumi och vegan ~

Hennum
8/12/09, 11:19 PM
#10

jag + ärtsoppa = sant :P

många studenter jag känner äter vegetariskt bara för att det är så mycket billigare. och det är ju trevligt :)

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Upp till toppen
Annons: