Annons:
Etiketterreceptpåläggövrigt
Läst 6415 ggr
[TrevorS]
2011-09-30 16:37

Parmesantopping - Recept

Istället för att riva eller smula över parmesan fungerar det här lika bra och lika gott.

Ingredienser:
2,5 dl cashewnötter naturella (blötlagda i 2 timmar)
1 msk risvinäger (rekomenderas)
4 msk vatten
salt, efter smak (ca ¼ tesked)

Gör så här:
Blanda allt i en mixer och mixa till en fin pure. Använd salt efter din egna smak.

Placera "osten" på bakplåtspapper så tunt som möjligt och torka den i ugnen på 50°C tills den är helt torr.

Smula sönder den i en matberedare och kör tills det blir fina smulor men inte mjöl.

Serveras genom att ströa över till exempel pasta.

Förvaras i kylen i steriliserad burk med lock och håller i cirka 1-2 veckor beroende på väder.

Annons:
[TrevorS]
2011-09-30 16:42
#1

Näringsvärdet:

Kalorier - 15.62
Kalorier från fett (63%) - 9.89

Totalt fett - 1.16g
Mättat fett - 0.21g
Kolesterol - 0mg
Natrium - 16.5mg
Kalium - 20.4mg
Totalt Kolhydrater - 0.97g
Fiber - 0.09g
Socker - 0.16g
Protein - 0.48g

DesK
2011-09-30 16:59
#2

Kalasbra för de som inte tål parmesanost Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-09-30 17:14
#3

Har bara lyckats hitta en som smakat, tyckte det var helt okey men ville att det skulle vara lite mer salt i eftersom parmesanosten har en lite saltig smak.

[Miseline]
2011-09-30 17:49
#4

Går det bra med andra nötter också? Och annan vinäger? Eller måste det vara just risvinäger?

[TrevorS]
2011-09-30 17:58
#5

Parmesan har en nötig ton som påminner om cashewnötter när den lagrats i över 20 månader. Dock fungerar detta recept med till exempel solrosfrön men då får man tillsätta lite b-jäst för att få fram den lite ostiga smaken.

Risvinäger har en aningens sötare ton i smaken och väldigt mild jämfört med andra vinäger. Vitvinsvinäger fungerar dock inte så bra då den är väldigt sur, kan tänka mig att det fungerar lika bra med några droppar citronsaft eller äppelcidervinäger, men vet inte hur resultatet blir bara.

[Miseline]
2011-09-30 19:49
#6

Tack. Det kanske går att få tag i risvinäger, så det är nog bäst att försöka med det först. Är lite tveksam till cashewnötter just nu ("blodcashewnötter") efter vad jag hört på nyheterna, men de är förstås goda.

Annons:
[TrevorS]
2011-09-30 20:07
#7

Du får köpa några som inte kommer från Vietnam om du är orolig. Men jag förstår dig, ingen kul händelse det där.

Risvinäger finns i de flesta matbutiker eftersom den ingår i sushi bör den finnas vid sushi/asiatiska hyllan, men finns säkert bland vinäger och olja på vissa kan jag tänka mig.

[TrevorS]
2011-12-15 18:34
#8

puttar upp den här på tal om ost.

Upp till toppen
Annons: