Annons:
Etiketterreceptpåläggövrigt
Läst 10138 ggr
[TrevorS]
2011-09-30 16:53

"Smältbar" mozzarella - Recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Här är ett toppenrecept på "mozzarella", vill påpeka att det här receptet är främst för att användas på pizza eller maträtter som ska gräddas i ugn.

TITTA IN HIT FÖR UPPDATERAT OCH GODARE RECEPT PÅ MOZZARELLAN!

Till 4 pizzor.

Ingredienser:
5 dl vatten
1 dl havregryn
4 msk tahini (eller sesamfrön mixat med lite raps/solrosolja)
4 msk majsstärkelse eller potatismjöl
3 - 4 msk citronsaft (eller äppelcidervinäger)
2 vitlöksklyftor
1/8 tsk senap
salt efter smak

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i mixer och kör tills massan blir helt slät. Blandningen kommer vara tunn, men den blir mycket tjockare när den är klar.

Häll ur massan i en kastrull och koka på medelvärme under ständig omrörning tills den är riktigt tjock (den kommer att bli väldigt tjock - bara att fortsätta vispa tills den blivit det).

Häll över den maträtten du vill ha den på och grädda.

Annons:
DesK
2011-09-30 16:58
#1

Du är verkligen fantastiskt duktig på att göra bra recept! Glad Det är alltid lika lärorikt och intressant att ta del av dina recept Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-09-30 17:13
#2

Jag tycker det mest är kul att få fram nya recept på saker folk inte tänkt på. Skrattande Den här fungerar även bra att hälla på varma mackor i ugn över lite grönsaker. Flört

[TrevorS]
2011-12-15 18:40
#3

Påpeka att den här inte är smältbar, men den beter sig precis som den har smält över pizzan. Därav namnet.

[SMF193 Sagan]
2011-12-16 00:15
#4

Håller med #1Glad

Måste bara fråga, är det havregryn, havredryck, mathavre eller nån annan typ av havre du menar?

[TrevorS]
2011-12-16 11:16
#5

Det är vanligt havregryn. Skrattande

kelfwing
2011-12-16 21:26
#6

En fråga, är tahininen nödvänig för konistens eller liknande?  Jag skulle gärna vilja utesluta den om det går när jag får tid att pröva detta recept.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Annons:
[TrevorS]
2011-12-16 21:35
#7

Tahinin är för smakens skull, kan ersättas med jordnötsmör (fin, inte med bitar i).

kelfwing
2011-12-18 17:20
#8

Vad bra! Tack!

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

[TrevorS]
2012-02-11 14:41
#9

Har laburerat lite mer med receptet och fått fram ett ännu godare. Titta in här för receptet.

[snall]
2012-02-11 16:00
#10

Du är bäst på sådant Trevor! Skrattande

[TrevorS]
2012-02-11 17:15
#11

Tackar. Oftast brukar jag göra färskost av soyghurt (fungerar ej med havreghurt tyvärr). Men den smälter ju tyvärr inte men supergod att ha på smörgås. Har ett till recept på mozzarella ett man har i sallad och fungerar på pizza, men har dock inte exakta mått men det kommer när receptet är nedskrivet.

Upp till toppen
Annons: