Basilikapuckar - Recept
Det här är ett av de lättaste recepten som finns på kikärtor eftersom man inte behöver koka kikärtorna utan det räcker att de är blötlagda.
Blir ca 35 falafel
Ingredienser:
5,5 dl kikärtor blötlagda
2 msk vatten
2 dl färsk eller fryst persilja
1 msk korianderfrön
1 msk kumminfrön
1 tsk salt
2 msk potatismjöl eller majsstärkelse
2 msk vetemjöl
1 msk rapsolja
Gör så här:
Blanda kikärtorna och vattnet i en mixer och mixa tills de blivit till en fin pure. Klipp över persiljan och mixa tills de blandat sig något, men inte så persiljan blir till en pure.
Rosta koriandern och kummin i en stekpanna så de får fram sin smak (men inte blir brun eller bränns) Stöt dem och häll i blandningen. (vill du använda krydda använd hälften så mycket)
Blanda ihop kikärtsmassan med de övriga ingredienserna, låt stå i minst 10 minuter. Under tiden kan du göra i ordning stekpannan eller om du ska fritera. Hetta upp lite olja i stekpannan och klicka ut några puckar, när de börjar få färg, vänd dem och tryck försiktigt till så de blir platta.
Låter som ett bra recept! En liten fråga har jag: Är det inte så att man måste koka ärter, bönor och baljväxer innan man äter dem?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Just kikärter är inte så farligt då man äter dem även groddade, värre med sojabönor, de skulle jag nog inte äta okokta eller stekta. Falafelbitar man köper på påse som man blandar med vatten är inte ens blötlagda, bara sköljda.
Aha tack det är ju bra att veta!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Hej! Lite sen fråga här (bara sex år senare): 5,5 dl kikärtor - är mängden före eller efter blötläggning?