Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 4252 ggr
Anterrabae
2011-10-17 19:08

Grönsaksgryta, långkok - Recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
  • En finhackad gul lök
  • En hackad vitlöksklyfta
  • Två tomater, grovhackade
  • En brockoli, delad i småbuketter
  • Ett halvt blomkålshuvud i småbuketter
  • Två lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • En tsk citronpeppar
  • 2,5 dl buljong (1/2 tärning och vatten)
  • 2 msk tomatpure

Lägg alla ingredienser utom buljong och tomatpure, i en gryta som tål ugnen, lergryta eller järngryta eller en sån glasgryta med lock. Locket är viktigt.

Ställ in grytan med locket på i ungen 150 grader, har man lergryta ställer man in grytan i kall ugn. Lagar i 1-2 timmar tills det är klart.

Ta ur grytan, rör om försiktigt och häll i buljong och tomatpure. så den blir lagom såsig. Servera med kokt potatis och råkost.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrevorS]
2011-10-17 20:31
#1

Va gott ska jag testa. Älskar långkoksgrytor! Skrattande

Anterrabae
2011-10-17 21:10
#2

Vet man att man har ordentligt med tid så är nog 100 grader, eller strax över bättre för textur, näring och varsam hantering.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-10-17 22:36
#3

Minns "över-natten-grytor" man satte igång på kvällen och så var den klar till middagen. De var goda.

Men föredrar 1 till 3-timmarsgrytor de är godare än 30-minuter eller kortare även om de kan vara bekväma.

Anterrabae
2011-10-17 22:58
#4

Ja sådana grytor är fantastiska! Det blir så mycket mer samlade smaker, än om man har kortare tillagningstid.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-10-18 11:05
#5

Visst blir det, vissa grytor blir även godare dagen efter!

Anterrabae
2011-10-18 11:45
#6

Ja, verkligen. Kan tänka mig att denna är sån. Får se när resterna ska ätais ikväll. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrevorS]
2011-10-18 12:45
#7

Jag testar detta recept nu. Skrattande

Upp till toppen
Annons: