Mustiga "kött"bullar - RECEPT
Också ett lite annorlunda recept på just bullar.
Ingredienser:
300 g fryst sojafärs (som tinats)
1 dl ströbröd (finns glutenfritt)
1 dl julmust
0,25 dl sojagrädde
0,5 dl majsmjöl (fungerar med bovetemjöl, kan ge stark smak av bovete)
salt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop julmusten med ströbrödet och låt stå och svälla i 15 minuter. Blanda sedan ner sojagrädden, kryddorna och sist färsen. Tillsätt majsmjöl tills den håller ihop. Rulla till "köttbullar" och stek tills de blir klara.
Jag brukar använda vanligt bubbelvatten =) Ger julmusten extra smak? kanske värt att prova? =D
/Josefin
www.Tejasmamma.se - Teja 2/9 2013 - Försöker med Syskon
Bubbelvatten är också gott att ha i, just julmust ger lite mer julig smak på köttbullarna, så dessa kan jag rekomendera.
Påpeka att eftersom jag inte äter vete så har jag valt bort, man kan självklart använda vanligt ströbröd och vetemjöl istället för majsmjöl.
Om man tål vanlig (lätt)öl så är det ett alternativ istället för julmusten som vanligen innehåller lite väl mycket socker
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Visst kan man ha i öl, det tillhör ju också julen, finns ju julöl också.
Jag testade men använda cola istället. Blev gott.
Visst är det gott.
fungerar Maizena Majsstärkelse?
#7 jodå, men dra ned något på vätskan bara eller ha i lite mer ströbröd bara så den inte blir för blöt, tar lång tid att steka då.