Annons:
Etiketterreceptlchf
Läst 3855 ggr
[TrevorS]
2012-10-01 12:10

Vegan Panang med lchf-ris

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Orginalreceptet - mitt

4 portioner

Ingredienser:
1 tofu (375-500 g) + nötmjöl (mandelmjöl exempelvis)
1 dl grovt hackad vitkål
2 finhackade chili
2 burkar kokosmjölk
1 tsk stevia
1 msk röd currypasta
1 msk grönsaksbuljong
limeblad eller 5 basilikablad

300 g blomkål (1 huvud väger cirka 1 kg)

Gör så här:

Skölj tofun och linda in den i hushållspapper i 10 minuter, skär till mindre bitar och doppa den i nötmjölet och stek tills den fått en fin färg i lite olja. Lägg currypastan, stevia, grönsaksbuljongen och lite olja i en kastrull och låt börja puttra under omrörning så de blandar sig, häll över kokosmjölken och resten av ingredienserna och låt småputtra under lock i 10 minuter.

Koka upp vatten när det är några minuter kvar, skölj blomkålen och riv den sedan grovt och låt skållas i vattnet i 10 sekunder, max 20 sekunder, häll av i ett durkslag och serveras istället för ris.

Annons:
Anterrabae
2012-10-01 13:06
#1

Det där låter jättegott, det ska jag absolut göra. Har kokosmjölk i kylen som jag behöver göra åt med, kanske att detta kan bli maten för idag. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-10-01 13:40
#2

Det är grymt gott så det tycker jag du ska göra! Skrattande

[snall]
2012-10-05 13:31
#3

Låter supergott. Men är det inte vanligt ris på bilden?

[TrevorS]
2012-10-05 14:29
#4

Jo det stämmer att det är ris på bilden, glömde ta bild på blomkålsriset tyvärr.

Upp till toppen
Annons: