Jordärtskockhummus
Jag har ännu inte provat detta spännande recept på jordärtskockhummus men jag tyckte det lät så spännande att göra hummus av jordärtskockor att jag ville dela med mig. Jag har fått receptskaparen Paula Rooths tillstånd att skriva upp det här.
Receptet hittade jag i Fria tidnngen nr 9 årgång 6
5-6 jordärstkockor
3 matskedar sesampasta
2 msk olivolja
0,5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
saften från en halv citron
salt och peppar eftersmak
Skala jordärtskockorna och koka dem tills de har blivit mjuka, cirka 20 minuter. Mixa skockorna i matberedare eller med en stavmixer. Blanda i tahini, olivolja, citronsaft och pressa i vitlöken samtidigt som du mixar. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
/Publicerad med tillstånd av Paula Rooth
Vill du läsa mer fler recept av Paula, kolla in hennes sida mitt lilla gröna här: http://mittlillagrona.wordpress.com
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.