Annons:
Etiketterreceptglutenfritt
Läst 5410 ggr
aekitsune
2/16/14, 10:51 PM

Söker sockerkaka utan gluten

Hej! Jag vill bjuda min kompis på en underbart god sockerkaka med citron och vallmofrön, men hon tål inte gluten, så jag undrar om ni vet hur jag kan göra?

Detta är receptet jag ville bjuda på från början;
http://vegoriket.se/citron-och-vallmokaka-fran-senaste-numret-av-vego/

http://aekitsune.blogg.se

Annons:
Grodan
2/16/14, 10:57 PM
#1

Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.😃

Så gör jag.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

aekitsune
2/16/14, 11:00 PM
#2

Men min kompis sa att det inte går att göra så, för hon brukar använda ägg för att göra något.. Fattade inte riktigt, men det går tydligen inte att byta bara sådär..?

http://aekitsune.blogg.se

Grodan
2/17/14, 12:42 AM
#3

#2 Jag tycker det går alldeles utmärkt. Finax tycker jag är bäst.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

[Trevor_S]
2/17/14, 9:21 AM
#4

Leilas har ett vetefritt mjöl som fungerar utmärkt, har jag använt nu i en månad och gjort allt från sockerkaka till bonnkakor.

aekitsune
2/17/14, 9:37 AM
#5

Konstigt.. Alla andra säger att det inte alls fungerar att bara byta. Jag får väl testa ett par gånger och se hur det blir ! ^^,

http://aekitsune.blogg.se

[Trevor_S]
2/17/14, 9:59 AM
#6

Jaså, ne jag har bakat vetefritt i några år nu utan problem. Finax på orange tetra använder jag direkt istället för vanligt vetemjöl, brukar dock tillsätta lite fiberhusk för att kunna knåda när jag bakar bröd.

Annons:
[reunion]
2/17/14, 4:03 PM
#7

Du kan ju tillsätta lite sojamjöl också. istället för ägg :)

Grodan
2/17/14, 5:07 PM
#8

#4 Lailas är ju ett bättre ekonomiskt alternativ och går utmärkt att göra sötsaker med. Däremot när man ska bara bröd och paj är den lite svår tycker jag.

#5 Men det gör det, de flesta glutenfria mjöl idag är så pass tillverkade att du skall kunna byta rakt av. Tycker absolut du ska prova. Tyvärr kan det bli dyrt om du vill prova olika mjöl. Det finns Lailas, finax, semper och en del fler (beroende på affär, efterfrågan osv). Du skall använda mjöl för lite finare bakverk och inte de för grovt bröd…

#7 Det är maizena i receptet, tror det är lite istället för ägg, eller?

Jag brukar aldrig baka med maizena så jag är lite nyfis.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

[Trevor_S]
2/18/14, 8:16 AM
#9

#8. Håller med, finax orange paket är betydligt bättre att göra degar med. Leilas är bättre till smet. Dock gillar jag inte göra pannkakor på leilas.

Grodan
2/18/14, 8:22 AM
#10

#9 Näe, det berättade min kompis som skulle göra crepes till oss. Hon hade köpt Lailas och sa att det sög…

Själv har jag inte gjort pannkakor på lååång taijm… Jag har lite mjölförbud hemma (som är kompis med socker-, kakao-, carob- och vaniljsockerförbud)… jag är en sockerråtta… (sårri för pladder jag har tydligen lite bekräftelsebehov att stilla)


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

[reunion]
2/20/14, 12:32 AM
#11

#10 tolkade jag det rätt med att du även har kakaoförbud? Jag är bara lite nyfiken vad som är dåligt med kakao? Vad är carob för något?

Själv skulle jag aldrig kunna ha ett sockerförbud eller mjölförbud. Älskar pasta för mycket! :) Äter du inte frukt då heller, med ditt sockerförbud? Själv försökte jag hålla mig borta från socker men stoppade i mig massa frukt, pasta, björksocker osv istället.

Grodan
2/20/14, 5:23 AM
#12

#11 LOL, kakao hemma och jag bakar mums… därför förbud… carob är nästan som kakao fast lite ljusare och sötare, har en annan smak, men blir sjukt gott att baka med


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: