Annons:
Etiketthälsa
Läst 3693 ggr
[reunion]
2014-08-17 19:40

Vegan och glutenintolerant

Hej! Hur är det när det gäller att få i sig alla vitaminer osv som Vegan och glutenintolerant. Just nu har jag mest ätit majspasta eller potatis som substitut. Men får jag i mig alla vitaminer osv så som jag skulle gjort om jag åt fullkornsprodukter?

Annons:
veggie4every1
2014-08-17 22:06
#1

#0 Det bör inte vara något problem. Exempelvis quinoa är näringsrikt och en nyttig ersättning för spannmål.

Bovete och fullkornsris är också toppenbra mat.

Risnudlar, sötpotatisnudlar och bovetenudlar är också några exempel på glutenfritt.

Så finns det ju även quinoamjöl, bovetemjöl, mandelmjöl, hirsmjöl och sojamjöl som du kan använda som är glutenfritt.

Potatis som du redan äter mycket av är också nyttigt och bra. Men man behöver ju lite variation 🙂

Länk till en bra sida med många glutenfria recept.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

[Trevor_S]
2014-08-18 09:44
#2

Jag äter till och med vetefritt. Åt man varierat och bra innan och bara ersätter produkter så ska det inte vara någon fara med vitaminer. Jag åt sämre som blandkostare och missade massor av vitaminer.

Upp till toppen
Annons: