Vegansk Gravad Lax
Ingredienser:
1 stor aubergine
2 knippen dill
4 msk socker
3 msk salt
1 krm vitpeppar
_Gör så här:
_Blanda socker, salt och vitpeppar. Skala auberginen och dela den på längden, gnid in dem med kryddblandningen och lägg dem på dillen i en form. Låt dem stå i cirka 90 minuter i rumstemperatur. Lägg dem sedan i en plastpåse och sug ut luften i (andas inte in för du vill inte få kryddorna i dig). Låt sedan dem ligga i kylen under natten max 3 dygn, skär upp i tunna skivor då den ska serveras.
Tack för recept! 🙂
Sång & growl i Unvoid samt skapare och ensam musiker i Skogsraah - Feministisk black metal. | Bloggar om sund kroppsbild, psykisk ohälsa och feminism på skogsraah.se
Så lite så. Fungerar med zuchini men blir dock inte lika "fiskig"
Finns det något annat man kan ta än socker? Har stevia i flytande form funkar det tror du? :)
Tror inte hållbarheten blir så bra utan socker i. Stevia har jag inte pysslat så mycket med då jag upplever en stark bismak.
Oho, min pappa är en riktig fiskälskare, ska skicka detta till honom.👍