Annons:
Etikettvegankost
Läst 1920 ggr
veggie4every1
2015-06-15 11:56

Era bästa soppor!

För evigt tacksam blir jag för era bästa recept på goda soppor🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Annons:
Vanhedaren
2015-06-15 20:14
#1

Ohhh, detta skulle jag också vilja ha lite tips på (: Det enda jag kan slänga in är såklart tomatsoppa! Tomatpuré, vatten, pasta och kryddor blir fantastiskt gott.

*~HamsterHamster~*
2015-06-16 01:55
#2

#1 Jag gör tomatsoppor alltid med kokosmjölk och buljong, känns som om det stärker smaken^^

mvh, HamsterHamster

Hela mitt liv går ut på djurskydd.

Vanhedaren
2015-06-16 13:38
#3

1# Oj, nu menar jag krossade tomater och inte tomatpuré, haha!

#2 Det låter ju riktigt gott, får prova det (:

Lustgas
2015-06-19 19:01
#4

En av mina absoluta favoriträtter är jordärtskockssoppa: 300-500 g jordärtskockor för typ två portioner Någon dl havregrädde (eller motsvarande) Någon gul lök Mängder av rosmarin Lite timjan Salt Eventuellt lite cayennepeppar Koka vatten i vattenkokare. Under tiden, stek gul lök. Häll på kokat vatten och tillsätt skivade jordärtskockor. Koka i några minuter, tills de är mjuka (minns inte hur länge). Häll av vattnet, men spara det. Mixa tillsammans med havregrädde och späd med vattnet. Tillsätt salt, rosmarin, timjan och eventuellt lite cayennepeppar. Koka eventuelle lite mer. Ät!!

veggie4every1
2015-06-19 19:05
#5

#4 Tackar, det låter jättegott!🙂
Jag gjorde en soppa idag bara på röda linser, buljong, lite sojadryck, vitlök och kryddor.

Blev jättegott och värmer bra i midsommarvädret, haha..

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

[hoppipollaan]
2015-06-19 23:35
#6

Kålsoppa är sjukt billigt, enkelt att göra och otroligt gott.

Hacka ett halvt kålhuvud och en lök, stek i stekpannan med rapsolja tills det börjar mjukna, i alla fall löken. Häll sedan i 1-1,5 liter vatten beroende på hur "vattnig" soppa en kan tänkas vilja ha.
I med en buljongtärning, kanske två tsk paprikapulver, lite agavesirap och en matsked diljonsenap. 
Kör alltid detta recept på fri hand så det kan tänkas behöva mer salt t.ex 

Alla linssoppor är både gott och billigt.

Kör alltid detta på fri hand också men har i krossade tomater, röda linser, broccolibitar och kanske någon annan god grönsak. krydda med garam mansala, spiskummin och paprikakrydda!

Annons:
Tant Grön
2015-06-20 13:24
#7

#6 Jag brukar göra en liknande kålsoppa. Men jag har i mer paprikapulver + chilipulver så den blir riktigt stark + krossade eller hela tomater på burk och ingen senap. Allt på kål är ju väldigt gott. Speciellt nu när den färska kommer.
Annars kan man ju ta vad man har i kylskåpet till soppa. Bönor och /eller linser för en matigare, nyttigare soppa.

Words
2015-06-24 07:39
#8

Spenatsoppa är en riktig favorit hos mig. Steker lök, vitlök och chili. I med spenat, vatten, havremjölk och buljong. Sedan salt och peppar. Jag gör grönkålssoppa på samma vis. Brukar mixa sopporna i slutet för att få dem mer släta. Så gott!

[angel62]
2015-06-24 09:22
#9

Broccolisoppa. Mixa broccoli i en mixer. Späd med lite vatten .. Krydda med salt o peppar. Ev  buljong. Enkelt o nyttigt som bara den.

veggie4every1
2015-06-24 13:16
#10

Så roligt med många bra tips, tack🙂

Har aldrig varit mycket för soppor, men nu har jag upptäckt att det är en väldig snabb, nyttig och god mat. Gör man en stor sats kan man ha snabbmat för några dagar🙂

Ekonomiskt är det också om man tänker på det.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Tant Grön
2015-06-24 14:50
#11

Och bra att frysa in och äta någon dag man inte hinner/orkar laga mat.

Lustgas
2015-06-24 18:02
#12

#6 Åh, jag brukar göra kålsoppa med några krossade enbär/kryddpepparkorn jag.  Hett tips! Din låter variant låter också intressant, ska nog prova någon gång 🙂

#9 Åh, prova att lägga till lite muskot nästa gång du gör grönkålssoppa! Så gott! Och med lite valnötter på toppen, mumma ❤️

Till just broccolisoppa kan man ju lägga till vad som, som man har i kylen/frysen, såsom spenat, blomkål och ärtor. I synnerhet till det sistnämnda är det väldigt gott att pressa i lite citron. 

Och, åh, den enklaste soppa som finns: Grön ärtsoppa. Hacka och stek gul lök (kanske en halv/portion), häll på kokande vatten, häll i frysta gröna ärtor och mixa. Värm igen, pressa i citron och salta/peppra efter mängd. Lägg eventuellt i lite grönsaksbuljong. Ät!

Haku
2015-07-20 03:04
#13

finns det soppor man kan göra utan mixer?;) jag äger ingen:D

Annons:
komigentamlina
2015-07-20 03:30
#14

Har inga recept så jag brukar improvisera. 
Jag använder ALDRIG mixer.. aldrig hört talas om ens! 🤔

Minestone aka tomatsoppa, sparrissoppa, champinjonsoppa, tacosoppa, grönsakssoppa, ärtsoppa (gul/grön), majssoppa, lök&potatissoppa osv. 😃

Kärlek, ärlighet & respekt. Hjärta
/ Tamlina. 

Haku
2015-07-20 03:33
#15

#14 Googla recept på soppor jättemånga används mixer till för att få en slät soppa står ju även i denna tråden:P

har du något recept på omixad soppa;D?

komigentamlina
2015-07-20 10:32
#16

Okej.. Jag tycker inte om slät soppa.. du kan ju ta vilket recept som helst, veganisera och bara låta  bli att mixa. 

Läste inte svaren mer än ditt om mixern då jag inte behöver recept på soppor. Jag har google ^^

Kärlek, ärlighet & respekt. Hjärta
/ Tamlina. 

Tant Grön
2015-07-20 10:41
#17

#13 Man kan använda en potatisstöt för att få slätare soppa med mindre bitar i. Det blir ju även som en sorts redning. Jag brukar göra det när jag gör potatissoppa.

ina9
2015-07-21 13:33
#18

Har ett recept på en jätte god linssoppa! Det är dock ifrån en tidning men kan dela med mig av det här.

Linssopppa med sting 4 portioner:
1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 dl röda linser, 1 citrongräs, 1 röd chilifrukt, 2 dl kokosmjölk, 1 1/2 buljongtärning, 6-7 dl vatten och salt
Till servering:
1 dl sojayoghurt, 1 msk majonäs, chiliflakes, pumpakärnor, granatäppelkärnor och ev några kvistar mynta eller citron-mellis

Riktigt god var den. Går ju att göra den lite mildare om man föredrar det. Jätte gott att lägga i granatäppelkärnor och rostade pumpakärnor.

Lustgas
2015-07-27 20:02
#19

#18 Åh, citrongräs har jag aldrig ens tänkt på att man kan ha i soppa! Måste testa detta 😃

Tove-
2015-07-28 06:51
#20

Kanske mer passande till hösten, men jag ÄLSKAR den här och äter den året runt:

3 grovt rivna morötter

1 skivad purjolök

1 msk gurkmeja

1 tsk sambal oelek

0.5 dl vetemjöl

ca 2l buljong

1 stor burk majs

1 burk kikärter 

2 potatisar i tärningar

2 dl vegansk alt. till créme fraiche (brukar funka bra med sojagrädde) 

salt

Fräs morötter, purjo, gurkmeja och sambal tills allt mjuknat. Strö över mjölet, häll på buljongen och koka upp. Släng i majs, kikärter och potatis och koka tills potatisen är mjuk (typ 20 min). Häll i sojagrädden/annat och smaka av med salt. KLART! :)

Nyfiken på vegansk styrketräning? Då kan du kika in på min blogg http://veganlifting.blogspot.se/

Annons:
Upp till toppen
Annons: