Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 4600 ggr
veganärbra
10/17/15, 2:55 PM

Vad för mjölk i potatismos?

Vad använder ni för mjölk I potatismos? Tycker inte soja/havremjölk blir gott….saknar vanligt komjölk nu men vill inte köpa det. Tips? :)

Annons:
Persifone
10/17/15, 3:20 PM
#1

Jag brukar köra en klick smör och sojamjölk och kryddor så känner inte av smaken av mjölken.  Hoppas någon annan har tips :)

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

[Trevor_S]
10/17/15, 3:51 PM
#2

Jag kokar till potatisen nästan går sönder, sedan vispar jag den med lite mjölkfritt Margarin. Har aldrig haft i mjölk.

[Trevor_S]
10/17/15, 3:53 PM
#3

Annars tror jag de använde sojagrädde vid något tillfälle.

veganärbra
10/17/15, 4:02 PM
#4

#3 men undrar om inte sojagrädde ger det samma smak som sojamjölk..hmm….finns det ingen "smaklös" veggomjölk så man bara får den rätta konsistensen? 🤔

veggie4every1
10/17/15, 4:42 PM
#5

Jag kokar sönder potatisen och sparar lite av vattnet i kastrullen. Sedan vispar jag det fluffigt med salt och peppar.

Men jag gillar inte mjölk och smörsmak, så det är inget jag saknar eller vill tillsätta i potatismoset. Men istället för smaklös växtmjölk går det nog lika bra med potatisvattnet.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

-Aida-
10/17/15, 4:44 PM
#6

jag kokar bara potatisen, en klick smör, svart peppar, vit peppar, lite vatten och mosar ihop de.

Annons:
veganärbra
10/17/15, 4:45 PM
#7

#5 Ska testa det, de gångerna jag skippat "Mölk" så har moset inte fått den fluffiga konsistensen jag vill ha tyvärr!

veggie4every1
10/17/15, 5:28 PM
#8

#7 Ok, jag kör med elvispen och tycker det funkar bra. Men smaken är ju olika också🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

[Synnerlig]
10/17/15, 5:41 PM
#9

Testa som #1 sa att ha i lite mjölkfritt smör i också + kryddor, då tror jag att smaken av det mjölkfria smöret tar över 🙂

[Trevor_S]
10/17/15, 6:05 PM
#10

Ja ja. Man ska koka tills de börjar gå sönder annars får man inte fluffigt som sägs ovan. :)

Tant Grön
10/18/15, 9:45 PM
#11

Tycker Coops eget märke av havremjölk smakar mest som "riktig mjölk" så den använder jag till mos.

veganärbra
10/18/15, 9:57 PM
#12

#11 ok ska testa den! Tack för alla tips :D ägg och mjölk är det svåraste med den veganska matlagningen tycker jag! Det var mkt lättare att vara Vegetarian på det sättet men allting går bara man vill :)

WolfLady
10/18/15, 10:17 PM
#13

Jag kör med lite mjölkfritt flytande margarin, oatly grädde och lite örtsalt 😃

Annons:
[Synnerlig]
10/18/15, 10:29 PM
#14

#12 Ja i början kan det vara lite svårt att komma på hur man ska byta ut saker, men man lär sig med tiden och tillslut vet man inget annat :)

[Synnerlig]
10/18/15, 10:29 PM
#15

#13 Åh vad det lät gott! :)

veganärbra
10/18/15, 10:31 PM
#16

#14 haha, jag har ändå varit Vegan I nästan ett år men tycker fortfarande det är jobbigt ibland haha :) man får vara mer kreativ bara :)

bananaas
5/23/16, 10:46 PM
#17

jag använder alpros soyamjölk och kryddar med salt, svart peppar och vitpppar

Upp till toppen
Annons: