Jackfruit
Någon som har provat jackfruit? Ser att de har burkar med den på Goodstore så jag tänkte prova någon gång.
Vad gör man med den då, är det bara att steka den med valfri kryddning kanske?
Nyfiken på om någon här provat och hur det blev🙂
Video på hur man gör pulled jackfruit :)
https://www.facebook.com/BuzzFeedOz/videos/vb.1412984988933193/1718242471740775/?type=2&theater
Finns de inte på ICA i burk också i vatten? Skulle gjort pulled jackfruit en gång men glömdes av. :)
#3 Jag vet inte, men inte sett den på ICA här. Men får kolla på Maxi nästan gång. Det vore ju väldigt bra i så fall🙂
Annars får jag väl slänga ut en femhundring på Goodstore bara för Jackfruit🤪 Men man kan ju shoppa inför jul då också tänker jag, lite godis och sånt om man nu måste skicka efter den.
Jag har gjort pulled jackfrukt, det blev gott! Köpte min burk med jackfrukt i en asiatisk affär.
#2 Nej jag har inte testat, men det ser väldigt gott ut! ^_^
Har ätit jackfruit i Indien och Vietnam. Fast då är den ju färsk, inte i burk. är inte jätteförtjust, tycker den smakar lite "fimsigt", lite som övermogna bananer luktar (inte förtjust i övermogna bananer). Har alldrig smakat från burk. Eftersom det ni skriver om är "mat", inte söt frukt så gissar jag det handlar om omogen frukt?
#8 Du har helt rätt, jackfrukt på burk är omogen och inlagd i saltlake och mer grönaktig i färgen. Den smakar inte så mycket i sig men dess trådiga konsistens gör att den blir väldigt lik just pulled pork i konsistens och smak om man kryddar den på samma sätt givetvis (tror jag, har aldrig ätit pulled pork🙂).
När jag var barn så fick jag alltid påsar med torkad (mogen!) jackfrukt när farmor rest runt i asien, de bitarna var mörkgula, sega, söta och jättegoda =).
hur smakar naturell jackfruit?
'-Headlights on the highway-'
#8 ja, där jag har varit har man ärit den som frukt. Jag tycker smaken är lite som övermogen banan, fast konsistensen är helt anorlunda
Jag har bara varit Vegan i några veckor, något som jag visste att jag skulle sakna var just pulled pork! Då halkade jag in på detta recept med jack fruit http://www.javligtgott.se/fooled-pork-a-k-a-vegansk-pulled-pork/
Alltså så gott! Blev en riktig hit när jag hade bjudning! Tillagade vanlig pulled pork till köttätarna och denna veganska varianten till mig och en väninna. Alla trodde den veganska var den "riktiga" 😃
Sandrisen92 vart hittade du burkarna o hur såg de ut? Bara sett på Ica någon gång. Men inte ofta jag letar efter dem
#14 Om man googlar på "Jackfruit på burk" så får man upp en massa bilder👍 Jag tror att det är den här man ska leta efter http://media1.roethlisberger.se/2014/02/fooledpork4.jpg
Förresten, någon som har koll på om det finns en färdig, vegansk BBQ-sås att använda när man ska göra pulled jackfruit? 🙂
Och här är en programledare som tror att kocken ljuger om att det inte är kött när han får testa pulled jackfruit 😃
#16 Felix BBQ Sweet & Smokey gjorde jag på 🙂
#19 Tack 🙂 Är så sugen på att göra det nu ikväll men vet inte vilken affär som kan ha jackfruit 🤔
Samma som ICA, dock påpeka att det var en större ICA och inte en liten butik. Ska titta in i stan nästa vecka och se. Om den finns. Vill testa. :)
#20 tror du har bäst chans i en asiatisk matbutik 🙂
#23 Berätta om det fanns på Ica Maxi 🙂
#25 Berätta hur det blir, tycker det ser så märkligt ut så har inte vågat testa 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#26 Haha😃
Har inte en aning om vad jag håller på med, så det får bli en dag när det inte gör något om middagen inte blir som man hade tänkt🤪
Men burken kostade bara 16:90 ändå, så man får ta det som det blir…
Spännande ändå 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#28 Jaa, haha, ännu mer spännande blir det ju när kocken egentligen inte har en aning om hur middagen ska smaka…😮😃
Men jag har kollat på receptvideon och jag behöver bland annat handla hem en flaska med bbq sås innan jag provar. Ingen mening i att göra det för mycket efter eget huvud första gången så jag ska försöka att göra det så nära receptet som möjligt.
Jag fick prova jackfruit för 2 veckor sedan. Fooled Pork hade min svärmor gjort.
Den var kryddad med lite allt möjligt och den smakade väldigt salt, in och ut ur ugnen och dra isär så det blir som "köttrådar". Det hade nog varit godare och saftigare med BBQ sås 🙂
Konsistensen var väldigt likt vanligt kött.
Smakade på färsk (och mogen!!) jackfruit det här året, mycket annorlunda smak än jag förväntade mig 🙂
Medarbetare på Sydkorea iFokus
Jag och sambon gjorde pulled jackfruit för läänge sedan. Dessvärre blev det en besvikelse, men bör nog understryka att vi aldrig hade sett en spis tidigare så vi failade nog ganska hårt. Minns inte riktigt vad det var som jag ogillade dock.
Men eftersom så många verkar gilla det tycker jag ni ska testa. Det är spännande att experimentera med nya saker. Dock köptes det hem en jackfruit i sockerlag hos oss (obs sambons fel!!!) och nu har den legat i en låda i över ett år… kanske dags att göra något av det, ehm?!
#33 Det enda jag hittar på nätet om den söta är att äta den till glass. Prova kanske?
Och en som åt det till krossad is?… Jajemen 🤔
Färsk jackfruit är inte jättesöt (banansöt) utan mildare men inte sur iallafall 🙂 Konsistensen är svår att förklara, torr utanpå men fuktig inuti…? Låter väldigt fel men 🤪
Åt i Kina, men kanske finns det färsk i någon asiatisk mataffär? Det finns ju durian (i Finland iaf).
Medarbetare på Sydkorea iFokus
Nu har vi i alla fall haft jackfruit till middag. Lagade den med bbq sås och hade ris och stekta champinjoner till.
Tänkte att man till det enkelt skulle kunna koka upp lite edamame och rädda middagen med om det skulle behövas…😃
Men det behövdes ingen räddning, det blev jättegott, väldigt lyckat! Jag har som många av er vet tummen mitt i handen i köket och inte så stort matlagningsintresse, men det var busenkelt och snabbt.
Jag lät de rinna av och stekte tills de fått lite stekyta. Så mosade jag och drog isär och sedan i med bbq såsen, klart!
Jag skulle också kunna tänka mig jackfruit med en kryddig tomatsås, eventuellt kall som smörgåspålägg.
Jättegod konsistens tyckte jag, men jackfruiten i sig hade inte så mycket smak utan den blir väl vad man kryddar med eller vad man har för sås.
Väl värd att prova👍
Hade min mobiltelefon inte varit så gammal och skruttig så hade ni fått se en bild…
#36 Var det som kött? 🙂 (Om du kommer ihåg riktigt kötts konsistens x( Kommer själv inte riktigt ihåg, men det stör mig inte :))
Medarbetare på Sydkorea iFokus
#36 Jag har för mig att du gjorde detta efter ett recept, skulle du vilja länka eller PM:a mig receptet?
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#37 Jag minns kött som segare och mer fettsmakande. Jag vet inte om det skulle lura någon som man läser ibland, tveksamt, men kanske beror på kocken 😉
#38 Jag tänkte först göra enligt videon, men googlade vidare och läste mig till att man kan göra efter egen smak, det man behöver göra är att steka och dra/mosa isär bitarna, sedan är det bara fantasin som sätter gränser.
Så mitt jackfruit recept den här gången är jackfruit på burk i saltlake och en halv flaska bbq sås😃Tog inga andra kryddor heller eftersom jag inte vill maskera smaken för mycket första gången.
Smakade ju en liten bit förstås innan jag satte i såsen och det närmaste jag kan komma i smak är naturell oumph, fast mörare.
#39 Spännande, tack! 🙂
Var snäll mot alla - bli vegan ❤