Glasspaj med jordnötter
Ca 4 timmar, ugn och frys, minst 8 port.
Ingredienser:
3dl vetemjöl
125g mjölkfritt margarin
3msk vatten
1/2L vaniljglass (jag använder TofuLine)
2½dl jordnötssmör(jag använder Green Choice Crunchy)
50g mörk choklad (jag köpte från Goodstore)
Jordnötter
1. Blanda mjöl, kallt margarin och vatten till en deg. Låt stå i kylen i 30 minuter.
2. Tryck ut degen i en pajform och grädda på 225°C i 20 minuter.
3. Blanda glassen och jordnötssmöret, bred ut det i pajskalet och låt stå i frysen 10 minuter.
4. Smält chokladen i vattenbad och ringla över pajen. Hacka nötterna grovt och strö över.
5. Låt stå i frysen minst 2 timmar innan servering. Ta fram 10 minuter innan servering om du önskar att den är mjukare.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#1 Det är sååå mumsigt! 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Är så sjuuuukt sugen på denna men den är så dyr och omständlig att göra 😕 Puttar upp tråden i hopp om att någon vill göra den till mig och bjuda 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#4 Tusan också 😕😟
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Åh!!!!! Vad got det ser ut!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Glass och jordnötter är en sådan bra kombo! 🤤
Tack för receptet!
Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus
#7 & #8 😃🤗
Var snäll mot alla - bli vegan ❤