Chili sin carne
Minst 40 minuter, spis, 4 port.
Ingredienser:
300g sojafärs
400g krossade tomater
ca 200g stora vita bönor
3msk tomatpuré
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 hel röd chili
Oregano, timjan, spiskummin, chilipulver/cayennepeppar, salt och vitpeppar
Olja
Ev. lite vatten
1. Hacka löken och chilin, låt få färg i en stor gryta med olja.
2. Ha i tomatpuré och kryddor, och rör runt.
3. Ha i färsen och låt den få lite färg.
4. Häll ner tomatkrosset och låt koka med lock minst 30 minuter.
5. Späd med vatten om det behövs, smaka av med mer kryddor och blanda ner bönorna.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Va gott det låter ska vi testa här hemma. :)
#1 Kul att höra! Det är ju en rätt som passar de flesta inbitna ickeveganer som gillar smaken av kött också, speciellt om en inte berättar att det är veganskt förrän efteråt 😉
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#3 Chili är mums!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Har precis varit och köpt ingredienserna till det här, ska testa receptet imorgon till nästa veckas matlådor. Hoppas det blir bra, låter gott iaf! 😊
Är det meningen att man ska äta med eller utan ris? Eller spelar det ingen roll?
"The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
but in developing the capacity to enjoy less."
Namnam! Tack för receptet!
"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten
/Wowy, medarbetare på Vegan iFokus☀️
#5 Gör som du vill! Jag brukar äta detta med ris, men jag tycker pasta funkar också. Du kan helt skippa det och istället ha bröd och grönsaker istället. Jag tycker att isbergssallad och tomat är väldigt gott till det 🙂 Håller tummarna att det blir bra!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤