Grön ärtsoppa med sötpotatischips
10+50 minuter, ugn & spis, 3 port.
Ingredienser:
4dl gröna frysta ärtor
2,5dl vatten
1msk grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1dl grädde (jag använder Oatley)
Salt och peppar
1 sötpotatis
Olja
1. Värm ugnen till 175°C. Skala sötpotatisen, skiva tunt. Lägg på plåt, ringla över olja och strö på med salt. In i ugnen i ca 45 minuter.
2. Häll de gröna ärtorna i en kastrull med 2,5 dl vatten, buljong, pressad vitlök och kryddor.
3. Koka upp och mixa soppan slät. Tillsätt grädde.
4. Tunna ut med mer vatten om det behövs, smaka av med kryddor.
5. Ut med chipsen och ringla över lite grädde i soppan.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Använder man frysta, konserverade eller torkade ärtor?
#2 Ja, jag tycker också att det blir trevligare. Nu blev just denna bilden inget bra men… Haha 😃
Inga problem, det kommer säkert fler recept från mig :)
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Åh vad gott det låter! Måste testa någon gång 🙂
#4 Det blev jättegod, smakade mycket ärtor 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤