Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis)

Klaras "sill röra"

2015-11-18 21:10 #0 av: [klarabastin]

Hej! Nu är det snart jul och då tänkte jag dela med mig av mitt favorit julrecept!

Min egen "sill" röra. OBS! Du behöver en gammal syltburk eller något lufttätt!

++++++++++++++++++++++++++

"matjes sill":

1 aubergine

3 dl vitvins vinäger

1 dl vatten

Kryddpeppar

Salt

Socker

Svartpeppar

Svartpepparkorn

1 lagerblad

++++++++++++++++++++++++++

Resten av röran:

2 små kokta potatisar

1 knyppe dill

1 dl vegansk cremé fraiche (jag använde Oatly)

Salt peppar

++++++++++++++++++++++++++

Gör såhär:

Skala och tärna auberginen i små tärnings stora bitar.

Kombinera vinäger och vatten med kryddpeppar,  salt, socker och peppar.

Smaka av och fortsätt krydda tills du får den smak du vill ha. Enligt mig så ska det smaka som matjessill.

Lägg i auberginen och ett lager blad i en glasburk med lock eller en plast behållare.

Häll i din "sill vätska"och några svartpepparkorn och låt stå i kylen medans du kokar och tärnar potatis.

Efter du har tärnat potatisen så kan du ta ut din "sill" från kylen.

Lägg så mycket du vill av "sillen" (bara bitarna inte vätskan!) och potatisen i en skål och ha i vegansk cremé fraiche och hackad dill.

Salta och peppra efter smak och om u vill så kan du hälla i liiiite av vätskan i röran för att få mer smak!

Servera på kavring eller med något annat!

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2015-11-18 21:46 #1 av: [Synnerlig]

Tack för att du delar med dig utav receptet Glad


Anmäl
2015-11-18 21:49 #2 av: [klarabastin]

#1 Skämtar

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2015-11-18 22:11 #3 av: veggie4every1

Å, det här måste jag bara prova till julGlad

Har aldrig gjort sill förut. Behöver man inte ens koka auberginen då?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2015-11-18 22:52 #4 av: [Trevor_S]

Aubergine brukar man inte koka när man lägger in om man inte vill ha den slemmig. :P annars brukar jag använda mig av sojabullar som förvällts och svalnat får en annan konsistens efter något dygn och blir också god. Tips för er som inte gillar aubergine.

Tack för receptet låter jättegott.

Anmäl
2015-11-18 23:02 #5 av: [klarabastin]

#3 Koka behövs ej! Auberginen suger åtsig vätska så den tar upp all smak och blir mjuk:)

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2015-11-18 23:22 #6 av: veggie4every1

Låter braGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2015-11-19 22:09 #7 av: Zpookey

<---Slår sig för pannan.


Läste receptet om och om igen och tänkte att du missat att skriva att där skulle vara sill. Sen kom jag på att jag var inne på vegan.ifokus. :)

Ska dock testas eftersom att det lät gott. :)

Anmäl
2015-11-20 00:07 #8 av: veggie4every1

#7 Gott och cruelty free, blir inte bättreTummen upp

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.