Remy's ratatouille
(Finns otroligt många recept på denna rätt men det här tycker jag har blivit den bästa jag gjort. Inspirerat av detta.)
Ca 3 timmar, spis & ugn, 2-4 port.
Ingredienser:
1 röd paprika
1 gul/orange paprika
4 fasta kvisttomater
1 zucchini
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
6 schalottenlökar
ca 500g krossade tomater
Timjan, salt, lagerblad
Olja
1. Dela paprikorna i halvor (rakt över kärnhuset) och ta bort innehållet. Skär paprika, zucchini, aubergine och tomat i mycket smala skivor, inte mer än 3mm (föreslår att ni använder mandolin).
2. Samtidigt som ni skär grönsakerna kan löken stekas i olja i små, små bitar tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Det ska få en fin färg innan tomatkrossen ska i. Häll i kryddorna och ca 2 lagerblad. Koka tills vätskan i såsen försvinner.
3. Häll blandningen i botten på en oljad ugnsform, det ska täcka hela botten. Börja därefter rada upp grönsakerna, jag gillar att börja utifrån och snurra inåt. Högst 1/4 av grönsakerna ska sticka upp från den som ligger över.
4. Pensla över lite olja, sprid ut lite timjan och lägg över ett bakplåtspapper. In i ugnen på 175°C i 1,5-2 timmar. Ta sedan av bakplåtspappret och kör ca 15-30 minuter till i ugnen.
Tips! Jag tycker att rätten blir allra bäst om den görs dagen innan och bara värms upp när den ska ätas!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Mumsigt. :D
#1 Ja, det är nog min favoriträtt just nu. Helt fantastiskt god. Jobbigt bara att den tar så lång tid och att jag alltid, alltid, alltid halvt skär av mig fingrarna när jag gör den 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#3 Nja, jag kommer nog hålla mig till att posta det här och på instagram 😃
Var snäll mot alla - bli vegan ❤