Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganska matprodukter

Ersättning till parmesan

2016-01-07 12:41 #0 av: Vovisch nr2

Ska göra en rätt som innehåller parmesanost, vilka alternativ finns det till osten om man vill ha det veganskt? Ska helst finnas på coop och ica. Glad

-Hälsning Jossan, medarbetare på bichon ifokus-

Anmäl
2016-01-07 12:57 #1 av: Tjohalia83

Beror lite på vad du ska göra med den, men om du mixar solrosfrön eller nötter med näringsjäst och ev. salt så får du något som kan ersätta parmesan som topping på pasta exempelvis.

Anmäl
2016-01-07 13:00 #2 av: NatasjaHemby

Violife har en vegansk "parmesan" som iaf jag tycker är jättegod och smakrik. Finns i vissa Ica-butiker.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2016-01-07 13:36 #3 av: [V3g4Life]

Testat med olika nötter som körts pulserande till ett gryn med salt. :)

Anmäl
2016-01-07 15:26 #4 av: Vovisch nr2

#1 Man ska strö över det på pasta Glad

#2 Ska fråga efter den i butik! 

#3 Blir kanske inte helt som parmesan men låter väldigt gott i vilket fall som helst!

-Hälsning Jossan, medarbetare på bichon ifokus-

Anmäl
2016-01-07 17:03 #5 av: [klarabastin]

Jag river blomkål jättefint och låter det torka över natten. Det blir som små smulor som har en lite salt och rivig smakKär!

Supergott och nyttigt!

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-07 19:57 #6 av: Vovisch nr2

#5 Det var smart! Kan tänka mig att det blir ungefär samma konsistens som parmesan.  Måste testa!Glad

-Hälsning Jossan, medarbetare på bichon ifokus-

Anmäl
2016-01-07 20:04 #7 av: [klarabastin]

#6 Ja! Det blir supergott också! Och så slipper man alla kemikalier och man kan ta hur mycket man vill eftersom att det bara är blomkålTummen upp

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-07 20:19 #8 av: [klarabastin]

Annars kan man ta:

en halv dl b-jäst

2,3 dl råa osaltade mandlar

1 tesked

Blanda allt i mixer eller med stavmixerGlad

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-07 20:36 #9 av: [Synnerlig]

Håller med om Violifes parmesanost, den är sjukt god och jättelik riktig parmesan.


Anmäl
2016-01-07 21:06 #10 av: Vovisch nr2

#8 Var kan man få tag på b-jäst? Vad ska det vara en tsk av? Är ganska säker på att man inte ska lägga i en vanlig tesked i resten av ingredienserna Skrattar

-Hälsning Jossan, medarbetare på bichon ifokus-

Anmäl
2016-01-07 21:13 #11 av: [V3g4Life]

Bjäst är toppen att ha i, finns i hälsokostbutiker, kostar lite men den är rätt dryg. Finns recept här, den är god. LÄNK

Anmäl
2016-01-07 21:58 #12 av: [klarabastin]

#"10 Hahah en tesked saltGapskrattar Du kan köpa b-jäst vid hälsokost butiken som ligger nära skolan.(Kan visa dig på måndag)Glad

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.