Favorit grönsaker och frukter?
Jag är löjligt entusiastisk om grönsaker & frukt, och detta är en fråga jag ställer nästan alla jag känner.
Min topplista när det gäller grönsaker är
Sparris
Broccoli
Sockerärtor (i den ordningen)
och när det kommer till frukter är det
Mango
Kiwi
Röda/Lila/Blåa Vindruvor
Annanas
Fast jag lyckas vara allergisk mot både kiwi och annanas 😭
Vad är era favoriter?
Älskar också frukt och grönsaker. Fast mest frukt och bär (du glömde den kategorin (haha).
Favvogrönsaker:
Broccoli
tomat
morot
( Är bönor grönsaker haha?)
Frukter:
Äpple
Banan
apelsin
Gillar alltså dom allra vanligaste frukterna. Är inte mycket för mango som alla verkar avguda. Gillar heller inte avacado förutom i guacamole (eller liknande) eller om man gör bakelser av det :p
Grönsaker: Sockerärtor. Gurka. Morot. Grönkål. Frukt: Passionsfrukt. Mango. Päron. Banan. Älskar också ananas och kiwi men jag är också allergisk, åt ananas här om dagen och det slutade med att min tunga började blöda och det brände i både halsen och hela munnen. Har haft ont i ca 3 dagar😬
#1 Nah, allas favoritbär är väl nästan alla bär, haha 😉 Håller med om avocados, brukade endast gilla det på rostat bröd med pocherat ägg, men det är inte riktigt möjligt nu för tiden 😛
#2 Åh, varför måste det en älskar straffa en 💔 Har märkt att konserverar annanas brukar fungera helt ok för mig, men färsk är ju det bästa :( Min allergi är inte riktigt så allvarlig, men jag hoppas din smärta försvinner snart
Är inte Vegan men älskar grönsaker så jag skriver ändå *muhahahahaha*
Grönsaker:
Svinmålla
Nässlor
Daggkåpa (fräst)
Maskros (fräst)
Kålrabbi
Grönkål
Broccoli
Sommarscuash
Vinterscuash
Blekselleri
m.m
Bär:
Hjortron
Egenodlade jordgubbar (köpta är blä)
Vildhallon
Blåbär
Frukt:
Grapefrukt (blodgrape)
Mandarin
Ananas
Melon
l'm back
#5 Haha, såklart att du kan göra det ^__^ Hade ingen aning om att man kan äta daggkåpa, och har heller aldrig hört om någon som faktiskt äter maskros så det får jag definitivt pröva någon gång
#5 Daggkåpa är tidigt på våren medan dom fortfarande är späda (dom blir snabbt fibriga).
Maskrosen är ätbar både när det gäller späda blad, nyutslagna blommor och rötter (har inte testat rötterna). Maskrosor är ju egentligen flera olika sorter och de smakar olika gott, så du får testa dig fram.
Rått går de att äta men de är alla ganska bittra, men fräst i mycket olja eller mjölkfritt margarin (olja ger krispiga, mjölkfritt margarin ger lite "fiskig" smak, passar tex som fyllning i sushi då) i ganska het panna under ständig omrörning är det en delikatess på våren.
Även blommorna är goda fräst.
Även röllika, groblad, mjölkört etc går att äta så men de är inte lika goda så de hamnade inte på topplistan.
l'm back
#6 Kommer definitivt testa att äta både daggkåpa och maskros (och kanske andra nya växter) när de har börjat växa 😛
Avokado, edamame och broccoli.
Hallon, blåbär och kiwi.