Vegobullar med gräddsås och makaroner
Ca 15 minuter, spis, 5-6 portioner.
Ingredienser:
1 paket bullar från Hälsans Kök
5-6 dl makaroner (t.ex. snabbmakaroner eller idealmakaroner)
5 dl Oatley iMat
2 msk soya
2 tsk valfri sylt (vi gillar lingon eller blåbär)
1 msk svampfond (eller grönsaksfond, ibland är det väldigt svårt att hitta svampfond)
Valfria grönsaker (t.ex. kokta morötter och broccoli)
Salt, vitpeppar
Olja, vegansk margarin (t.ex. Carlshamn)
1. Stek bullarna med lite olja och lite margarin på en platta och koka pastan på en annan platta (om du väljer snabbmakaroner kan du såklart vänta lite med att börja koka dem). På en tredje platta kan du koka grönsakerna.
2. När bullarna är tinade och varma, häll i grädde, soya, sylt, fond, salt och vitpeppar. Låt koka upp.
3. Smaka av såsen. Tillsätt eventuellt något.
4. Häll av vattnet och servera!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Det här är vårt absoluta favoritrecept hemma. Vi gör det MINST en gång i veckan haha. Såsen är så fantastiskt god att det är helt galet!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Dom vegobullarna är så goda! 😍
Har någon testat deras soja nuggets?
#2 Tack!
#3 Jag gillar dem. Äter dem extremt sällan, men de smakar bra. Krispigt och gott 🙂
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
grädde i såsen är gott
😉
men kommer inte grädde från kor?