Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis)

Banan- och blåbärskräm (raw food)

2016-06-14 16:30 #0 av: Sisselie

Jag gjorde en god kräm jag tänkte dela med mig receptet av. Jag har gjort den 2 gånger med lite olika proportioner, så det är inte så exakt.

2 bananer, frysta och tinade

ca 75g blåbär

3-4 dadlar

1 msk chiafrön

1,5 dl vatten

(ev. lite gojibär, blötlagda tills de är mjuka)

Bananerna måste vara frysta och upptinade, de får en helt annan konsistens då.

Tina blåbären, om de är frysta. 

Blötlägg chiafröna i vattnet i 2 timmar. Blötlägg gärna dadlarna också tillsammans med dem, även om det är färska dadlar.

Mixa allting försiktigt, så det blir mycket hela bitar kvar, men mixa dadlarna helt så blir det godast.

Anmäl
2016-06-14 16:33 #1 av: Maleficum

Om man inte gillar dadlar kan man skippa dem helt eller måste man ersätta dem med något annat?

Och ska bananerna frysas hela med skal eller skalade?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-06-14 16:56 #2 av: vendelay

Låter jättegott, tack för receptet! Tummen upp

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-06-14 19:32 #3 av: Sisselie

#1 Prova att bara utesluta dadlarna och se om det blir bra... Dadlarna gör att det blir sötare.

Jag brukar skala och skiva bananerna innan jag fryser dem, så går det snabbare att tina dem.

Anmäl
2016-06-14 20:56 #4 av: veggie4every1

Låter både gott och nyttigt, tackGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-06-14 21:19 #5 av: Maleficum

#3 Får testa det då :) Kanske går att byta ut mot lite ananas annars för sötma (är iof inte så förtjust i sötma).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-06-14 21:24 #6 av: vendelay

#5 Jag tror absolut att du kan testa utan dadlarna, bananer är ju jättesöta. Nu skriver du att du inte är så förtjust i sötma men annars brukar det ju vaa så att ju svartare bananen är desto sötare är den Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-06-14 21:24 #7 av: Maleficum

#6 Därför jag alltid vill ha gröna bananer, gula smakar för mycket banan och är för söta för min smak ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.