Hjälp med tofu
Varje gång jag steker tofu så fastnar det i stekpannan. Hur gör man så att den inte gör det?
Har du någon olja i?
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#1 ja rätt mycket
Hur mycket är rätt mycket? Värme på spisen? Har du lyckats övervärma stekfettet fastnar det enklare.
vad är stekpannan gjord av, kan hända att stekpannan börjar bli sliten om det är teflon el nontick, men då borde det juh inte bara vara tofu som fastnar
#0 Det är svårt att säga vad som är fel, men när jag steker tofu så tar jag olja så det täcker hela botten på stekpannan. Jag använder gjutjärnspanna och en stekspade med rostfritt stålblad.
Ibland får jag skrapa lite för att komma under bitarna när jag vänder dom första gången, men det brukar inte vara några problem med att det fastnar något särskilt mycket. Man får kanske lossa på bitarna lite emellanåt och vakta medan man steker.
Jag steker på låg och medium temperatur tills de fått den stekyta som jag vill att de ska ha🙂