Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Ägg i pannkakor?

2016-08-05 18:33 #0 av: vendelay

Varför är det ägg i pannkakor? Vad är deras syfte?

Förut trodde jag att äggen band samman smeten så det blev lättare att vända pannkakorna men det stämmer ju absolut inte eftersom vetemjölk och växtdryck binder samman minst lika bra. Min mamma tror att det beror på att ägg är mer mättande men jag känner mig lika mätt på samma mängd pannkakor utan ägg.

Har ni någon idé?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-08-05 18:43 #1 av: Snuffles

Finns nog inget syfte över huvud taget, folk gillar att smyga ner animalier i precis allt.

Anmäl
2016-08-05 18:50 #2 av: Maleficum

Jag gör främst glutenfria pannkakor och då måste man ha ägg (eller liknande) i för att de ska hålla ihop annars går de sönder direkt när man försöker vända dem.

Sen varför de har ägg i sig är väl helt enkelt traditionen i grundreceptet de flesta länder gör ju pannkakor på sina egna sätt med sina specifika ingredienser i sig.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-08-05 19:05 #3 av: Namiko

#2 Jag gör glutenfria pannkakor utan ägg, går alldeles utmärkt.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2016-08-05 19:18 #4 av: Maleficum

#3 Vad använder du då som håller ihop dem? Eller vilka mjölsorter använder du? För jag lyckas inte få dem att hålla ihop utan ägg eller något med liknande egenskaper av att hålla ihop dem.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-08-06 08:34 #5 av: Namiko

Lika delar av bovetemjöl, majsmjöl och majsstärkelse. Jag gör amerikanska pannkakor så det är bakpulver i med och pannkakorna är lite tjockare

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2016-08-09 22:14 #6 av: Ominous

Jag tror inte pannkakan uppfanns och man valde ägg. Jag tror snarare pannkakan formades av ägget :P
Jag tror man försökte skapa nya rätter med ägg/mjölk så gott man kunde, eftersom det ansågs nyttigt och det var ju lite brist på annat förr under vintertid :)
Det är min gissning iallafall ^^ 

Annars kan det bero på simplicitet och bristande fantasi. "Jag behöver något som håller ihop det", ägg. Alltid ägg. Tror många inte känner till någon annan form av stärkelse :)

Jag göra många saker som är äggfria och lyckas nästan alltid(Förutom rulltårta._.), pannkakor var bland det lättaste.

Anmäl
2016-08-09 22:16 #7 av: vendelay

#6 Men såklart! Vad dum jag är Skrattar Klart att pannkakan formades av ägget och inte tvärtom haha. Tack! Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-08-09 23:41 #8 av: Tant Grön

Förr i tiden när man inte hade konstljus så värpte inte hönorna på vintern. Jag skulle kunna gissa, att på hösten när det blev mindre ägg, så drygade man ut omelettsmeten med mjölk och mjöl och så kom pannkakan till. Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.