För de som är sugna på animalisk ost...
Ost är ju en sådan produkt som många har svårt att sluta med och längtar efter. Kanske detta kan hjälpa?🤔
http://www.pcrm.org/nbBlog/five-frightful-facts-about-cheese
Haha så det är ingen tillfällighet att en del ost luktar spya och fotsvett😃
Usch!!!😷 Tur att jag inte äter det i alla fall.😉
Som upplysning så framställs väl surkål, bröd(surdegsbröd), kaffe, oliver enligt samma princip så det är nog många som sätter morgonfikat i halsen.
Fermenteringen är en jäsningsprocess som dels lyfter fram smaker och dels konserverar. Känt sedan urminnes tider.
Så 😎
Att sedan ost skulle vara en av våra mest processade livsmedel? tja, det beror ju på vila ostar man talar om. det finns ju färskostar som i stort sett bara tillsatts löpe så går de till konsumtion. Och tar man exempelvis vanliga eko morötter, så processas de väl med. De flesta av oss sköljer , rensar och skär ner dem innan konsumtion…bara där 3 olika processer ….
och i hur många veganrecept ingår ex oliver, citronsyra,sojasås, surkål?
För att inte tala om hur många som använder
- antibiotika, t. ex. penicillin, streptomycin och vancomycin
- hormoner, t. ex. insulin och humant tillväxthormon
- cytostatika (cellgifter), t. ex. bleomycin"
- 😎 urrkr eller inte urrk är en fråga om insikt och fakta
exempelvis gillar väl en del veganer **Tempeh och är inte det en fermenterad rätt?
**
#7 Ditt inlägg #6 har jag tagit bort eftersom det inte var ett citat utan direkt kopiering av en hel artikel med bilder. Inget mer sådant fortsättningsvis tack.
Ja, jag begriper att tempeh och annan mat kan vara fermenterad, men det var vilka slags bakterier som det var frågan om här.
#8 kan bara konstatera att fermentad mat har används i alla tider, både vegetarisk och animal, jag är tämligen övertygad att det inte handlar om bakterierna för din del utan själva råvaran….
fermenterar soja är ok en fermenterad mjölkkultur är det inte…eller? rätta mig gärna om jag har fel
Så du menar att poängen inte var att frälsa de redan frälsta och försöka få de ofrälsta att sluta käka ost?😉
#11 Poängen med tråden var vad jag tyckte lite kul info om att det är samma bakterier som luktar när det gäller ost som när det gäller fotsvett/spyor.
Men du behöver inte fortsätta att argumentera för att vissa andra produkter också är fermenterade. Det är så uppenbart att det inte behöver argumenteras för.
#12 Då kan du väl istället säga att så gott som all matlagning (kokning, stekning, grillning)har som syfte att efterlikna förruttnelsens cellväggsförstörande som syfte. För att maten blir betydligt mer lätthanterlig för vår matsmältning då.