Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Ersätta ägg?

2016-11-28 20:36 #0 av: thmz

Detta låter ju som ett fantastiskt recept ... förutom att det är ägg i såklart. Tips på vad man kan byta ut dem mot?

Smarta matvåfflor med vita bönor

Ingredienser, 7-8 våfflor

100 g havregryn
70 g färdigkokta stora vita bönor
1,5 dl vatten
4 st ägg (ekologiska, förstås!)
2 tsk bakpulver
0,25 tsk örtsalt
50 g smält kokosfett (silverpaketet går bra)

Anmäl
2016-11-28 23:16 #1 av: Gen

Är grejen att det ska va glutenfritt?

Min erfarenhet är att ägg är helt meningslöst i våfflor/pannkakor ... blir bra ändå. Vid bönbiffar tycker jag havregryn är bra bindemedel och det har du ju redan. Kikärtsspad är bra för att bilda emulsion (typ vegansk marshmallow) vilket bör ge frasigare våfflor. Om inte kikärtsspad, kanske prova att ersätta äggen med spadet från de vita bönorna? Borde bli ännu "smartare" våfflor.

Anmäl
2016-11-29 10:25 #2 av: Ominous

Jag skulle testat med att vispa spadet från de vita bönorna, om du köper i tetra/burk. Som Gen nämner.
Men även tillsätta 4tsk bakpulver istället för 2tsk.

Du kan även testa att ersätta med bananer, men jag vet inte hur de passar till vita bönor :)

Annars brukar ofta ägg vara rätt meningslöst som sagt.

Anmäl
2016-11-29 20:59 #3 av: thmz

Njae, glutenfritt känns mest som en bonus.

Ska prova att strunta i äggen och ta lite mer bakpulver.

Banan brukar jag köra i vanliga pannkakor men dessa tänkte jag mig lite mer matiga med lunch-pålägg, banan kanske skär sig lite då...?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.