Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Vegankost

Få kikärtor mjuka och "krämiga"??

2017-07-06 19:36 #0 av: Tammyyyss

Jag har testat olika sorters kikärtor på burk och Coops ekologiska är de jag oftast köper, men vilken burk jag än provar så blir kikärtorna alltid knapriga i mina grytor. Jag älskar kikärtor i sallader och sånt men jag avskyr konsistensen när de ligger i en sås.

Finns det något sätt att få dem mjuka och mer krämiga i konsistensen? Ska man koka dom länge innan trots att de är från burk eller är det bättre att köpa torra och koka själv?

Anmäl
2017-07-06 19:45 #1 av: retep

Blanda kikärtorna med litet havregrädde t.ex. och kör i mixer.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn
Anmäl
2017-07-06 20:08 #2 av: Zepp

Kikärtor skall vara lite knapriga!

Grejen är att de inte är ärtor utan bönor, så välj andra mjukare mer krämiga!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-06 20:24 #3 av: Tammyyyss

Okej, tack för svaren! Har sett recept där det står "creamy chickpeas" men då står det alltid bara canned chickpeas och att man ska ha i dem sist. Men de kanske inte kan bli så krämiga som jag vill ha dem :p får köra med mixern.

Anmäl
2017-07-06 20:35 #4 av: Zepp

Mm.. håller med.. häll i dom sist om du vill ha dem lite mer krämiga!

Fast.. jag tar främst kikärtor till salladen, de är lixom ärtaktiga till formen, de har ett relativt hårt skal.. och de tenderar att bibehålla dels formen och litta knaprighet!

Nu så är ju jag inte vegan ioförsej, men det finns lixom en uppsjö av olika sorters bönor att välja mellan!

Testa olika sorter, de passar till olika maträtter.

Och det som vissa antyder som "krämiga" kan vara deras upplevelse!

Hur som helst.. kikärtspure är en typisk mellanösternrätt!

http://www.hemtrevligt.se/icakuriren/recept/kikartspure/

Testa detta om det faller dig på läppen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-06 20:53 #5 av: Gen

koka själv, 1 tsk bikarbonat per 400g kikärtor i blötläggningen, minst 24h. Ger konsistens som smälter i munnen

Anmäl
2017-07-10 07:29 #6 av: Roe Deer

Jag tycker det skiljer från affär till affär, deras olika sorters leverantörer osv. Jag äter sällan kikärter nuförtiden dock. Testa olika sorter eller så kokar du själv =) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.