Annons:
Etikettvegankost
Läst 988 ggr
aktagrottman
2017-07-20 09:05

Veganska frukostpålägg du kan tillverka själv?

Vad har ni för tips på veganska frukost på lägg som är lätta att göra hemma?
Som ersättning för leverpastej, mjukost, ost, skinka och korv.

Annons:
sp0ngeb0b
2017-07-20 09:10
#1

Hummus!! Jättegott att ha på mackan tillsammans med lite örtsalt och skivad tomat. Lätt att göra också. Mixa kikärtor, tahini, olivolja och valfri smaksättning. Jag brukar ta några vitlöksklyftor, sweet chilisås och spiskummin. Om du behöver recept kan du googla fram det 🙂

tlover
2017-07-20 09:23
#2

Mjukost görs bäst på samma sätt som vanlig tofu fast istället för att sätta det i press så låter man det bara hänga i en silduk i ½-1h. Sedan kan man smaksätta den, min favorit är citron och vitpeppar

l'm back

tlover
2017-07-20 09:31
#3

Gillar du något lite sötare (men inte för sött) så har jag recept på ett supergott chokladpålägg (det söta kommer från dadlar och den har också nötsmör i sig så det är inte så hemskt sockerchock som det låter)

l'm back

DesK
2017-07-20 09:42
#4

Leta efter TrevorS' recept här på sidan, han la in många olika bra recept

http://vegan.ifokus.se/discussions/4d713848b9cb462239050541-pastejer-recept?4d712475b9cb462141046859-1

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

penke
2017-07-20 09:48
#5

kör 2 dl cashewnötter (blötlaggda) i hushållsassitenten
med en msk olivolja, en msk citronsaft 1-2 msk vatten
(salt/peppar)
Jag smaksatte de senaste med 1-2 vitlöksklyftor, några tsk bjäst och några blad basilika.

sp0ngeb0b
2017-07-20 15:45
#6

Glömde ju säga jordnötssmör. Har faktiskt inte gjort det själv då jag tycker det är ganska ok pris i affären, men har gjort andra nötsmör (mandel och hasselnöt) och det borde ju vara samma process. Dvs rosta en stund och sedan mixa i matberedare med en nypa salt tills det blir smör.

Annons:
Upp till toppen
Annons: