Annons:
Etiketterreceptråkostrawfood
Läst 8363 ggr
[TrevorS]
10/17/10, 2:53 PM

Grundrecept rawfood

ERSÄTTNING

  • Spagetthi

Spagetthi ersätts oftast med zucchinipasta, man river då zucchini grovt så det blir långa pastaliknande bitar.

  • Köttfärsås

ca 100 g soltorkade tomater
2-3 tomater
färsk basilika
1 tsk nypressade lime

Skölj soltorkade tomaterna och blötlägg dem i 30 minuter och häll av vattnet och hacka ner till mindre bitar. Skölj dem en gång till. Mixa ihop alla ingredienser till önskad konsistens.

  • Bröd

7 dl groddat matvete
1 hackad lök
4 msk sojasås
2,5 solrosfrön.

Mixa ihop alla ingredienser och torka i dehydrator i ca 8 timmar eller på bakplåtspapper i något dygn.

7 dl linfrön (blötlagda i 6 timmar)
1 tsk senaps
4 msk rå sirap
2 hackad lök
3 msk soja

Mixa alla ingredienser fint och platta ut och torka i dehydrator i 8 timmar eller på bakplåtspapper i något dygn.

  • Chips

10 cups majs
1 cup linfrön

Mixa linfrönsen till ett mjöl, mixa sedan majsen tillsammans med linfröna och kladda ut mycket tunnt på ett bakplåtspapper, ju tunnare ju krispigare och torka i dehydrator eller i rumstemperatur. Vänd efter 8 timmar när du kör i dehydrator. I rumstemperatur vänd efter ett dygn.

Annons:
[TrevorS]
10/17/10, 2:53 PM
#1

Hjälp mig gärna fylla på med flera vanliga ersättningar.

Pehpsii
10/17/10, 4:36 PM
#2

Nudlar gör jag av finriven vitkål eller palsternacka

www.freewebs.com/gypsymice/

http://pehpsii.blogspot.com/

[TrevorS]
10/17/10, 4:43 PM
#3

#2. Blötlägger du dem då?

Pehpsii
10/17/10, 4:46 PM
#4

Beror på. Inte om jag har någon sås till, men om jag ska ha bara nudlar med nöthack och någon grönssak så brukar jag blötlägga dem med lite salt

www.freewebs.com/gypsymice/

http://pehpsii.blogspot.com/

[TrevorS]
10/17/10, 5:02 PM
#5

Okey. Hur gör du med kryddor eller du kör mycket färska kryddor? Jag brukade torka kryddor förr, inget går upp mot hemmagjort paprikapulver. Skrattande

Pehpsii
10/20/10, 12:16 AM
#6

Jag gör smaksatt olja, genom att lägga typ en vitlökklyfta + lite färska örter i kallpressad olja i en flaska. Skitbra smaksättare! Annars kör jag färska örter mest men även torkade

www.freewebs.com/gypsymice/

http://pehpsii.blogspot.com/

Annons:
[TrevorS]
1/11/12, 1:28 PM
#7

Puttar upp den här.

[Lady-In-Black]
7/28/13, 1:13 PM
#8

Alger är också bra alternativ som pasta…Sen kan man använda resterna av zucchini som blir över då man gjort pasta till en bas i soppor eller såser…

[TrevorS]
7/29/13, 8:38 PM
#9

Håller med om att zucchini är underbart som alternativ. Även testat morotspasta med min…mitt rivjärn, ja den heter inte så men den kan göra pasta av de flesta rotfrukter.

KastKatt
1/4/14, 10:21 PM
#10

när ni gör pastan hur gör ni så att den inte blir besk? tänkte just på squashen.. 

hur gör in om ni har något med mer crunch som typ kål? hur blötlägger ni?

Blivit jätteintresserad av rawfood!

Greetings.

Legacy Mwari.
-En berättelse om en annorlunda familj!

Lina Strindlund
6/9/14, 9:16 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Glass! 

ingredienser:

skala några bananer dela dem i bitar o lägg i frysen ca 1-2 timmar

några färska dadlar (förvaras i kylskåp)

en halv tesked vaniljpulver, jag brukar använda "khoisan tea bourbuon vanilla" som finna på ica. (du kan använda vaniljsocker om du inte hittar pulver)

Gör såhär:

Ta fram en matberedare.

Lägg ner bananbitarna

ta ur kärnorna ur dadlarna och lägg ner dem

strö över en halv tesked vaniljpulver / vaniljsocker

blanda

njut!


Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.

Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro. 

Upp till toppen
Annons: