Annons:
Etiketterinformationfakta
Läst 16304 ggr
sighni
2009-08-20 20:14

Litteraturlista

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Förslag på litteratur att förkovra sig med. Vissa Böcker kan köpas från Svenska vegetariska föreningen, Veganföreningen eller Djurens Rätt. Om inte det går försök på något antikvariat om inte förlaget har den. www.antikvariat.net

Kokböcker

Vissa av dessa kokböcker innehåller recept där ägg och mjölk förekommer. Det går enkelt att utesluta om man vill det.

Anne-Charlottes gröna frestelser av Anne-Charlotte Nilsson, 1987, Rabén och Sjögren,

Ayurvedisk vegetarisk kokbok av Cecilia Kjerrulf, 1999, Natur och kultur förlag/Lts förlag, Stockholm

Banta vegetariskt av Görel Kristina Näslund, 1983, Ica- förlaget, Västerås

Bästa kosten för mage och tarm av Maija Ruisniemi, 1996, HÄLSAböcker/Energica förlag AB, Orsa

Cranks bästa recept. Vegetarisk mat från den berömda London-restaurangen av David Canter, 1987, Bonnier fakta bokförlag, Stockholm

Cranks gröna kokbok av Nadine Abensur, 1996, Rabén Prisma, Stockholm

De gröna alternativen av Kåre Engström och Anna-Lisa Stenudd, 2001, Hälsokostrådets förlag, Stockholm

Den stora vegetariska kokboken av red. Susan Tomnay, 1998, Bokförlaget Replik AB/ Könemann, Köln

Fullkornskost med grönsaker av Birgitta Lagerström och Karl Wernhart, 1980, Ica bokförlag, Västerås

Gott med grönt av red. Agneta Hyllén m.fl.. 1981, Semic, Sunbyberg

Gott och grönt- gröna läckerheter från allt om mat av red. Astrid Abrahamsson, 2004, Prisma, Stockholm

Gott med svamp av red. Carin Lindh,1986, Semic, Sundbyberg

Groddar, alger och tofu av Per Frisk, 1992, HÄLSAböcker, Orsa

Grön barnmat av Elisabeth Kylberg och Åsa Strindlund, Förlagshuset Gothia

Grön festmat av Anna-Lisa Stenudd, 1994, HÄLSAböcker/Energica förlag AB, Orsa

Grön hälsomat. Råd och recept för dig som vill äta vegetariskt av Lillemor Brorström, 1980, Allerbok, Helsingborg

Grön mat med lågt proteininnehåll av Elsa Laurell ,Nygren och Sjölin, Hälsokostrådets förlag, Stockholm

Grön matglädje av Iréne von Arronet och Anna-Lisa Stenudd, Hälsokostrådets förlag, Stockholm

Hälsohemmens bästa recept av red. Åke Färnlöf, 1989, Hälsokostrådets förlag, Stockholm

100 goda gröna rätter av Barbro Lönnegren, 2002, Semic, Sundbyberg

Laga gott av grönsaker och frukt av red. Eva Falk m.fl., 1985, Semic, Sundbyberg

Läcker veganmat av Elisabeth Karlix, 1993, Ica bokförlag, Västerås

Magproblem. Må bra och ät gott av Per Ove Lind, 2005, Prisma,Stockholm

Matbröd - du alltid lyckas med av Britt Sandquist-Bolin, 1986, Bra böcker, Höganäs

Maten som botar av Per Ove Lind, 2009, Prisma, Stockholm

Matglädje och hälsa. Vegetariska recept av Inga-Britta Sundqvist, 1992, Ica bokförlag, Västerås

Naturnära mat utan mjölk, smör och ost av Ingrid Stén, 1980, Ica bokförlag, Västerås

Råkost - levande föda av Paul D. German, 1983, beställes från Kenth Carlson tel. 031-42 22 08 eller Ing-Marie Sundling tel. 0470-461 22

Sarah Browns hälsoserie: bönor, nötter och linser av Sarah Brown, 1987, Allerbok, Helsingborg

Sarah Browns hälsoserie: soppor och förrätter av Sarah Brown och Roselyne Masselin, 1987, Allerbok, Helsingborg

Snabblagat vegetariskt av Eva Strand, 1996, Ica bokförlag, Västerås

Spännande gröna rätter - för smak- och matglädje av Louise Hammarberg, 1999, Hälsokostrådets förlag, Stockholm

Terneborgs lyckliga kokbok- helt enkelt vegetariskt av Gabriella och Jim Terneborg, 2000, HÄLSAböcker/Energica förlag, Orsa

Ung och grön. Vegetariskt a-ö av Debra Shipley, 1994, Alfabeta bokförlag AB, Stockholm

Veganska julrecept utgivna av Uppsalaavdelningen av Djurens Rätt, anders.kemi@sk.uppsala.se

Vegetarisk barnmat - laktovegetariska måltidsförslag till barn under 2 år av Elsa Laurell, 1995, Hälsa-böcker, Lidingö

Vegetarisk julmat av Lena Brorsson Alminger, 2001, Semic, Sundbyberg

Vegetarisk mat av Sarah Brown, 1986, Bokförlaget Alba, Stockholm

Vegetarisk mat. 1 grundkurs av Elsa Laurell och Margaretha Lööf-Johanson, 1987, Larsons förlag, Täby

Vegetarisk smalmat av Maude Anderberg, 1994, HÄLSAböcker/Energica förlag AB, Orsa

Vegetariska festmåltider av Kirsten Skaarup, 1981, Ica bokförlag

Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist, 2001, Ica bokförlag, Västerås Stockholm

Vegetariskt? Ja. Hälsosam och smal mat av Judith Wills, 1997, Wahlströms, Stockholm

Vegolandet Veganias kokbok av Nina och Linda Andersson, 2004, Intellecta Docusys, Malmö vegania@bredband.net

Vego paradiso - en smak av det veganska köket av Pia Hall, 2000, Natur och kultur/LTs förlag, Stockholm

Ät dig frisk med grön mat av Kåre Engström och Ola Johansson, 2007, Prisma, Stockholm

Ät vegetariskt av Ingrid Stén, 1981, Ica bokförlag, Västerås

Hälsa och livsstil

Compassion the ultimate ethic. An exploration of veganism av Victoria Moran, 1997, the American Vegan society, Malaga NJ

Friskare leder. Handbok för reumatiker och ledsjuka av red. Dr Ralph Bircher, 1979, Bircher-Benner Verlag och Hälsa-böcker, Lidingö

Friskare Framtid. Råd i egenvård av Lilly Johansson och Ullrica Hannu, 1994, Utomskogens förlag tel. 0278-46035

Friskare liv med rätt kost + vitaminer och mineral. En uppslagsbok i tillämpad näringskunskap av Peter Wilhelmsson,1999, Ica bokförlag, Västerås Gröna

Konsumentguiden av John Elkington och Julia Hailes, 1990, Wahlström och Widstrand, Stockholm

Handbok för den kräsne konsumenten. Tips och råd hur du undviker problem orsakade av kemikaliematen av Tommy Svensson, Utbildningscenter, Åby

Kom i form med Alf Spångbergs hälsoprogram och Lilly Johanssons recept, 1988, Hälsokostrådet, Stockholm

Lättviktsguiden. Banta med joule/kalorier och kolhydrater, 1999,Ica bokförlag, Västerås

Naturligt-vis. En handbok för en ny livsstil av Ingrid och Lena Olausson, 1983, Förlagshuset Hagaberg, Vallentuna

Nya naturläkarboken av Raimo Heino, 1997, Rabén Prisma, Stockholm

Syra-bas-balansen av Åke Färnlöf, 1994, Hälsokostrådets förlag, Stockholm

Syster Märtas husapotek av Märta Arman, 2002, FALK, föreningen för antroposofisk läkekonst, Järna Tallmogårdens väg till hälsa.

Praktisk biologisk medicin av dr. Karl - Otto Aly, 1985, Ica bokförlag, Västerås och Hälsokostrådet, Stockholm

Vadå Vegan - handbok för veganer, vegetarianer och andra nyfikna av Lisa Gålmark, 2000, Rabén och Sjögren bokförlag, Stockholm

Vegansk näringslära på vetenskaplig grund av Björn Petterson, 1999, HÄLSAböcker/Energica förlag AB, Orsa

Vitaminer och mineraler - för ett friskare liv av Matti Tolonen, 1988, Bokförlaget insikt, Malmö

Odling och vilda växter

Anjas 20 bästa hälsoörter av Anja Arneving, 1992,Eget förlag

Biologisk odling. Odlingssystem med helhetssyn av Artur Granstedt m.fl., 1983, Samarbetsgruppen för alternativ odling, SAO och Bokskogen

Frukt och bär - naturligt läkande av Anna och Gunvor Lindvall, 1996, Bra böcker, Höganäs

Grönsaker - naturligt läkande av Anna och Gunvor Lindvall, 1997, Bra böcker, Höganäs

Kan man äta sånt? av Inger Ingmanson, 1978, nytryck 1996, Rabén Prisma, Stockholm

Kloka boken av Anja Arneving,1996, Eget förlag

Kryddor istället för medicin? Av Anja Arneving, 1995, Eget förlag

Kryddväxter av Christine Recht, 1998, Ica bokförlag, Västerås

Linneas årsbok av Lena Andersson och Christina Björk, 1982, Rabén och Sjögren, Stockholm

Läkeväxter från hela världen. En modern örtabok av red. William A R Thomson MD, 1980,P A Norstedt & söners förlag, Stockholm

Norstedts stora svampbok av Roger Phillips och Stig Jacobsson, 1982, Norstedt & söners förlag, Stockholm

Odla med kärlek av Hannelore Aly, 1986, Allerbok, Helsingborg

Svampguide i fickformat av Gro Gulden, Kolbjörn Mohn Jenssen, Jens Stordal, 1999, Ica bokförlag, Västerås

Tidens stora bok om läkeväxter. Så används växterna inom medicinen och kokkonsten av Jiri Stodola och Jan Volak, 2000, Prisma, Stockholm

Vallört och vitlök- om folkmedicinens läkeörter av Matts Bergmark, 1981, Prisma, Malmö

Vanliga bär av Ulf Schenkmanis och Lars-Eric Samuelsson, 1997, LL-förlaget , Stockholm

Vanliga vilda växter till mat, krydda, hälso- och kroppsvård av Pelle Holmberg och Marie.Louise Eklöf, 1998, Rabén Prisma, Stockholm

Djurhållning och annat som rör djur

Alternativa metoder till djurförsök, häfte av Cecilia Clemedson, Nordic information centre for alternative metods (NICA) c.clemedson@cctoxconsulting.a.se

Alternatives to factory farming av Paul Carnell, 1983, Earth resources publication, London

Bakom stängda dörrar. En rapport om lidandet i kycklingindustrin av Kristina Odén, utgiven av Djurens Rätt 2005

Djur människor moral av Stanley och Roslind Godlovitch och John Harris, 1976, Bokförlaget Aldus, Stockholm

Djur och människor. En antologi i djuretik av red. Lisa Gålmark, 1997, Bokförlaget Nya Doxa, Nora

Djur som brottsoffer av Helena Striwing, 1998, Bokförlaget Nya Doxa, Nora

Djurens beteende och orsakerna till det av Per Jensen, 2006, Natur och kultur, Stockholm

Djurens frigörelse av Peter Singer, 1992, Bokförlaget Nya Doxa, Nora

Djurens Rättigheter. En filosofisk argumentation av Tom Regan, 1999,Bokförlaget Nya Doxa, Nora

Djurens språk - samtal om makt, sex och barnuppfostran av Per Jensen, 2001, Natur och kultur/LTs förlag, Stockholm

Djurförsök här och nu. Ett studiematerial från Nordiska samfundet mot plågsamma djurförsök som numera heter Djurens Rätt av Kristina Mattsson, 1989

Djurförsök i Sverige av Staffan Persson, utgiven av Djurens Rätt 2006

Djurrätt. En fråga om frihet, jämlikhet, solidaritet av Lisa Gålmark, 1998, Bokförlaget Nya Doxa, Nora

Farmade pälsdjur mår dåligt. Ett kompendium om farmade minkars välfärd, Djurens Rätt 2001

Forskning för djur, Humanimal 1 av red. Birgitta Forsman, 1991, Stiftelsen Forskning Utan Djurförsök, Hägersten

40 år av framsteg för djuren och forskningen, Humanimal 6 av red. Cecilia Clemedson, 2004, Stiftelsen Forskning Utan Djurförsök, Älvsjö

Förbundet Djurens Rätts steg 1-utbildning i lantbrukets djur, pälsdjur, eller försöksdjur

Grisarnas liv och död. En rapport om hur grisar behandlas i Sverige av Linda Björklund, Roger Pettersson, Siw Ågren och Staffan Persson, utgiven av Djurens Rätt 2006

Jakten ur psykologisk och social synpunkt av Barbro Eklund, 1977, Bokförlaget Robert Larson AB, Täby

Mat miljö rättvisa. Köttkonsumtionens påverkan på miljön och den globala livsmedelsförsörjningen av Jens Holm, 2000, Djurens Rätt, Älvsjö

Med andra metoder - om alternativ till djurförsök, Humanimal 3 av red. Karin Gunnarsson, 1996, Stiftelsen Forskning Utan Djurförsök, Älvsjö

Prata med djuren av Jean Craighead George, 1985, Rabén och Sjögren, Stockholm

Pälsnäringen. Koloss på lerfötter? Av Bertel Klinkmann, 1989

Pälsriket - en debattbok av Bertel Klinkmann, 1986

Resursbevarande lantbruk av Artur Granstedt m.fl., 1988, LTs förlag, Stockholm

Skydda fåglarna av Anthony W Diamond m.fl., 1987, Streiffert & co bokförlag HB, Stockholm

Stress i djurvärlden av Per Jensen, 1996, LTs förlag, Stockholm

Tala med djuren av Ann Walker,1983, Ica bokförlag, Västerås

The ugliest show on earth, the use of animals in circuses. The circuses and their animals accommodation, health, travelling, training, physical and psychological effekt, circus animal trade and movement, the law av Animal Defenders, London, 1998 navs@cygnet.co.uk

Ur den jagades synvinkel. En rapport om djur som utsätts för lidande och död av Angelica Berg, Ingegerd Erlandsson, Staffan Melin och Roger Pettersson, utgiven av Djurens Rätt 2005

Annons:
sighni
2009-10-04 13:06
#1

Kanske det finns någon här som läst någon intressant bok som du vill rekommendera?

Eller tvärtom boken kanske var jättedålig. Då kan du varna oss för den.

Har du kanske förslag på någon jättebra receptbok som jag inte nämnt?

Skriv gärna om den.

Det är alltid kul med litteraturtips!

sighni
2009-10-04 13:07
#2

Om någon undrar något över någon av böckerna jag nämnt så går det bra att fråga. Jag har dessa böcker hemma.

[TrevorS]
2009-10-04 13:20
#3

Jag har också många utav dem, dock inte läst utan bara införskaffat.  =)

Ians
2010-08-28 02:00
#4

jätte bra litteratur lista puffar upp den lite..om de e någon som missat den Flört

sighni
2010-08-30 10:54
#5

Tack Ians Skrattande

sighni
2011-02-16 13:27
#6

Jag puttar litteraturtråden och hoppas att någon är intresserad av någon bok.

Annons:
Upp till toppen
Annons: