Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Information & fakta

Hon blev vegan 1940.

2009-08-26 14:04 #0 av: [TrevorS]

Lin är 83 år gammal och varit vegan sedan hon var 14 år gammal.

Jag blev lite förvånad när jag fick ett mail från en ung person som berättade om sin farmor som var vegan och varit det i nästan hela sitt liv och gav mig adress så jag kunde kontakta henne och det stämde mycket bra hon har varit vegan sedan hon var 14 år gammal.

Lin är nu 83 år gammal och blev vegan under 1940-talet hon var då laktosintollerant och fick magsmärtor och liknande problem när hon åt kött och ägg vilket fick familjen att tänka om och hitta nya ersättningsprodukter. De åt mycket potatis och bönor under hennes uppväxt så det var inte så varierad kost under flera års tid innan de började köpa linser. Äpplen var något hon älskade och plockade jämt som ung och gjorde äpplegröt till frukost. De hade besök av en resande munk som övernattade hos dem och förklarade att det fanns något som kallades för Mien Ching (Seitan) och lärde dem hur man gjorde detta.

Lärare var ett yrke som lockade och hon började studera och flyttade till stockholm där hon träffade en vegetarian vid namn Harold W. de var väldigt missförstådda och kunde inte äta ute på den tiden då det inte var så vanligt att de förstod att man kunde ha matallergier.

Idag är hon glad att det finns så mycket man kan välja mellan som är veganskt.

Trots sin ålder är hon forfarande aktiv promenerar ca en timme om dagen och sköter hand om sina blomor och sin katt.

Citat - "Lev medans du kan, kan du leva längre så gör det valet."

Jag tackar så mycket för att jag fick intervjua dig Lin. Hon ville inte vara med på bild men godkände att jag gjorde en målad silluette

Anmäl
2009-08-26 14:09 #1 av: sighni

Beundransvärt! Det kan inte varit lätt för henne. Jag började äta veg. -81 och har på den korta tiden märkt en stor skillnad.

Anmäl
2009-08-26 14:17 #2 av: [TrevorS]

Jo jag kan tänka mig det, jag blev nästan tårögd när hon berättade hur hon hade det var mycket utöver just maten, men väldigt trevlig gammal dam. Tyckte synd om henne då det inte fanns så mycket att välja på under den tiden.

Anmäl
2009-08-26 14:17 #3 av: [TrevorS]

Vi har det bra idag så jag tycker inte man ska klaga!

Anmäl
2009-08-26 14:41 #4 av: sighni

#3 Absolut. Idag är det hur lätt som helst att vara vegan!Skrattande

Anmäl
2009-08-26 15:37 #5 av: Saga85

Instämmer med gunnelp - Beundransvärt är vad det är! Man behöver ju inte alls gå tillbaka långt för att märka skillnaden! Bara -96 när jag blev vegetarian första gången var utbudet minimalt. Äckliga sojakorvar och vårrullar var det som fanns att välja på i matvaruaffärerna.

Anmäl
2009-09-13 20:54 #6 av: Carlo

Vad coolt, Lin.
Min mormor-som dog när hon var 86, blev vegan när hon var 14 år också..

Hon var också ganska gammal modig.
Hon  hade en stor odling. Odlingen hade: Tomater, Vindruvor, Vete, Pumpor, Isbergssallad, Salladshuvuden med mera.
Jag kommer alltid ihåg att jag fick dricka hennes "Vetekaffe".
Hon rostade små vetegroddar, och sen så gjorde hon kaffe med en konstig "espresso bryggare" som hon själv hade byggt, hon "plöjde" med sina hästar, gödslade utan några maskiner.
Och hon blev väldigt sur, om man tog fram en liten elektrisk apparat.
Hon var verkligen min förebild...


Oj, nu ska jag sluta tjata om det.

Det är helt otroligt, lin.

Att du kan klara av det. Nu är du verkligen min nya förebild.
:)

Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.seblodgivning.ifokus


Anmäl
2009-10-10 01:29 #7 av: aliciia

Gud va häftigt ! Min nya förebild här med ! även fast jag inte är vegan ^^

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.