Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Information & fakta

Hon blev vegan 1940.

2009-08-26 14:00 #0 av: [TrevorS]

Lin är 83 år gammal och varit vegan sedan hon var 14 år gammal.

Jag blev lite förvånad när jag fick ett mail från en ung person som berättade om sin farmor som var vegan och varit det i nästan hela sitt liv och gav mig adress så jag kunde kontakta henne och det stämde mycket bra hon har varit vegan sedan hon var 14 år gammal.

Lin är nu 83 år gammal och blev vegan under 1940-talet hon var då laktosintollerant och fick magsmärtor och liknande problem när hon åt kött och ägg vilket fick familjen att tänka om och hitta nya ersättningsprodukter. De åt mycket potatis och bönor under hennes uppväxt så det var inte så varierad kost under flera års tid innan de började köpa linser. Äpplen var något hon älskade och plockade jämt som ung och gjorde äpplegröt till frukost. De hade besök av en resande munk som övernattade hos dem och förklarade att det fanns något som kallades för Mien Ching (Seitan) och lärde dem hur man gjorde detta.

Lärare var ett yrke som lockade och hon började studera och flyttade till stockholm där hon träffade en vegetarian vid namn Harold W. de var väldigt missförstådda och kunde inte äta ute på den tiden då det inte var så vanligt att de förstod att man kunde ha matallergier.

Idag är hon glad att det finns så mycket man kan välja mellan som är veganskt.

Trots sin ålder är hon forfarande aktiv promenerar ca en timme om dagen och sköter hand om sina blomor och sin katt.

Citat - "Lev medans du kan, kan du leva längre så gör det valet."

Jag tackar så mycket för att jag fick intervjua dig Lin. Hon ville inte vara med på bild men godkände att jag gjorde en målad silluette

Anmäl
2009-08-26 14:07 #1 av: sighni

Beundransvärt! Det kan inte varit lätt för henne. Jag började äta veg. -81 och märker på den korta tiden en enorm skillnad.

Anmäl
2010-05-10 13:05 #2 av: [TrevorS]

Fick ett tråkigt meddelande idag. Lin gick bort i förrgår natt.

Anmäl
2010-05-10 13:06 #3 av: [TrevorS]

Hon blev 84 om ni undrar.

Anmäl
2010-05-10 19:13 #4 av: Bella-R

#2 Fy vad tråkigt, men det var å andra sidan ingen dålig ålder.

R.I.P

/ Bella

Anmäl
2010-05-10 20:43 #5 av: [TrevorS]

Nej hon blev gammal. Jag vill dock bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.