Etiketterföreläsningvideo
Läst 837 ggr
Zadie
2017-01-09, 10:06

Vetenskapliga studier - läkare för framtiden

Om ni inte redan varit inne på www.lakareforframtiden.se så är det en grym sida men massor av vetenskapliga studier om kostens inverkan på hälsa och sjukdomar. Det finns även föreläsningar att kolla på :) Jag sökte bland annat både på "mjölk" och på "soja" och fick fram mängder av intressanta studier.

veggie4every1
2017-01-09, 18:47
#1

Det är det verkligen, det finns hur mycket som helst där🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

landsbygdsbo
2017-01-09, 22:26
#2

Mycket vettigt. bla "begränsa charkprodukter o rött kött"

Begränsad..Hm

Vitt kött är alltså ok?

De säger väl i stort sett vad som varit känt länge, en välbalanserad kost och ge fan i tobaken + att man rör på sig så ökar förutsättningarna att behålla hälsan några år längre 😉

Zadie
2017-01-09, 22:52
#3

#1 Ja verkligen! Grymt att gå in och lätt hitta så många studier att läsa 😄 #2 Om du går in och läser lite mer noga och kikar runt lite så ska du nog se att det står en hel del annat oxå :) En "välbalanserad kost" vet man sedan länge är bättre för hälsan, men frågan är ju snarare i sådana fall vad som menas med en välbalanserad kost. Förr i tiden var det kanske husmanskost, nu går det mer och mer åt det grönare hållet. Och det är ju trots allt inte alla som känner till fördelarna med en vegetarisk kost så varför inte sprida det mer? Du behöver inte tycka att det är vettigt, det fanns ju som tur är andra som tycker det :)

landsbygdsbo
2017-01-12, 10:02
#4

#3 Det viktigaste som framkommer är ju en gammal sanning . En omväxlande och balanserad kost med både frukt, grönsaker, spannmål, fisk och kött är vad som rekommenderas. Om sedan några väljer bort det ena eller andra är väl upp till dem

en kanske bara vill äta kött

en annan bara morötter

båda alternativen är varken balanserad eller omväxlande kost.

sedan tillkommer ju ett faktum väl värt att beakta. Om någon mår bättre av en viss kost, en kost som hans religion eller annan livsuppfattning kräver så bidrar det ju till individens personliga välmående om kosten följs. men men det beror då mer på vad som händer mellan individens öron än i individens matsmältningssystem..

Zadie
2017-01-19, 17:02
#5

#4 Det är klart att det är upp till var och en att bestämma vad man vill äta och inte äta, har aldrig sagt annat. Men att läsa på för att öka sin kunskap bidrar ju till att man lättare kan fatta beslut om vilken kost man vill äta, så det kan väl knappast vara skadligt att läsa på? Sedan ska man ju naturligtvis granska studierna/faktan kritiskt, men så är det ju med allt. Nä det som framkommer är inte gammal sanning, det är ju senare års forskning som har bidragit till det vi vet om bl.a. rött kött. Och om sedan ännu mer forskning styrker att t.ex. baljväxter är nyttigt, då är väl det jättebra? Det är klart att kosten påverkar en på andra plan oxå. Men nu handlar det ju inte om det, utan om ren fakta vad kosten gör fysiskt med våra kroppar. Fattar inte riktig varför du hänger på en vegansajt om du så uppenbart är emot/väldigt kritisk till det. Menmen, det är ju jag det :)

landsbygdsbo
2017-01-19, 19:32
#6

#5

Kan ju vara för att hjälpa till att argumentera sakligt för er sak.

Jag är ju bra på att peka på svagheterna i en del argumentering 😉

Upp till toppen