Syrade grönsaker - hållbarhet
Har gjort egen surkål som jag förvarar i kylskåp. Gör stora mängder åt gången eftersom att det tar tiid. Men hur länge håller den sig i kylskåpet? Har haft en burk där (min första omgång) i typ ett halvår och äter lite varje dag. Har fortfarande 3 burkar kvar från den omgången så det lär ta ett tag att smaska sig igenom och vill inte slänga. Så hur länge kan de hålla tro? Ett år? Mer?
När jag googlade fick jag upp att egentillverkad surkål borde hålla ca 6-8 månader. Jag har aldrig ätit det så jag har själv ingen aning, men så länge det smakar och luktar som det ska borde det väl vara okej?
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#1 tack för svar. :) Tror du att den håller längre än det? Borde ju inte hända något revolutionerande efter just 6-8 mån? Tror ni hållbarheten minskar om man även syrar rödbetor?