Etikettvegankost
Läst 676 ggr
vendelay
2018-11-19, 21:50

Matbibel - Det veganska köket

Mattias Kristiansson (grundare och chefsredaktör för VEGO) har nyligen släppt ytterligare en kokbok, men denna gång med 1700 recept! Kokboken heter Det veganska köket och här är min egen lilla recension:

Denna kokbok är perfekt till alla. Det går igenom alla grunder, allt ifrån vilka redskap som är bra att ha i köket till vilka näringsämnen som är viktiga att ha koll på till hur olika tillagningsmetoder funkar till ersättningsguider till… ALLT en nybörjare behöver finns med! För den som är mer experienced finns precis lika mycket info, recept på allt från cashewyoghurt till bordsmargarin till färskost till pumpafondue. Och det var bara de första kapitlen… Vad sägs om en kall ärtsoppa med champagne? Eller piroger med sötpotatis och tandoori? Eller seitanrullader? Dessutom finns mängder av recept på såser, röror, kryddblandningar och marinader. Och recept på tofu, tempeh, seitan, raw food, ett kapitel om frukost och ett om julmat och ett om desserter.

Som om det inte vore nog med 1700 recept finns det dessutom så vackra bilder och guider för olika råvaror, och en mängd förslag på olika menyer.

Jag är otroligt imponerad och rekommenderar alla att köpa boken, oavsett vart ni är i er matlagningsresa. Den passar verkligen alla!

I bildspelet ser ni några av de recept jag testat hittills. Pasta carbonara, chocolate chip cookies och jordnötssås. Riktigt, riktigt, riktigt bra kokbok!

Den finns att köpa hos:
Adlibris
Bokus

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Pyttelite
2018-11-19, 21:53
#1

Vilket trevligt tips och läckra bilder - kanske blir boken en julklapp till någon?

_Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
_

vendelay
2018-11-19, 21:53
#2

#1 Ett jättebra förslag till julklapp! Dessutom kan en själv kika lite innan och kanske till och med laga lite julmat innan en slår in boken 😃

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

[moratjejen]
2018-11-26, 08:56
#3

Är det mycket halvprodukter och vetemjöl i?

vendelay
2018-11-26, 22:19
#4

#3 Det är uppdelat så att det är lätt att antingen göra eget eller köpa färdigprodukter. T.ex. finns recept på hur en gör tofu och sedan finns det en massa tofurecept där en antingen kan göra egen tofu eller köpa färdig. Samma med soja, tempeh, seitan, färs osv.

Det är vetemjöl i vissa rcept men inte i alla, och i många går det att ersätta med något annat. Boken ska finnas på Akademibokhandeln nu så du kan bläddra i den innan du köper den!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

DesK
2018-11-28, 17:28
#5

Detta blir årets julklapp 🙂

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade

BergThor
2018-11-28, 23:47
#6

Köpte boken som en tidig julklapp till mig själv. Fick hem den idag. Har bara hunnit läsa förordet och bläddrat som hastigast i den men wow, det här ska bli så otroligt kul!

Upp till toppen