Etikettintervju
Läst 8653 ggr
[TrevorS]
2011-03-19, 17:42

Intervju - Pekka Vainio

Det här är intervju med Pekka Vainio som bor i Finland som är vegan.

Hur gammal är du och var bor du?

- Pekka Vainio, Tammerfors, Finland

När blev du Vegan?

- Jag har varit Vegan i ungefär ett och ett halvt år nu. Efter att ha varit lakto-ovovegetarian/lakto-vegetarian i nästan tio år valde jag att gå hela vägen ut.

Vad gör du om dagarna?

- Jag arbetar i en butik som säljer vegansk livsmedel och naturliga produkter i ett ymnighetshorn.

Varför blev du Vegan?

- Djurens rättigheter är mycket viktigt för mig. Korna mjölkas inte naturligt, de lever inte lyckliga liv utan fruktan och sist slakten. Således, är det därför jag vägra att stödja denna industri genom att inte köpa deras produkter. Min hälsa är också viktig för mig, att besluta att inte förtära eller äta alla animaliska produkter.Har du stött på problem när man äter ute? (exempel, om du är ute och äter med en vän, så finns det ingen veggoalternativ på menyn).

- I allmänhet, kontrollerar jag i förväg om restaurangen har möjligt minst vegetarisk mat. Om det finns vegetarisk mat är det oftare lättare för dem att förbereda veganskt. Restaurangkedjor är i detta fall helt olyckligt eftersom
vegan dos innebär ofta ytterligare en dos av den förteckning som bara varit ur alla animaliska och resten är kvar bara en sallad och andra rätter sidan definitivt är kända för att vara Vegan.Har du någonsin känt kränkt (folk ser ner på dig) som en Vegan?

- Det finns två typer av människor: de som uppskattar denna livsstil, medan andra tror att veganer att betyda terrorister. En Vegan har ständigt oro för alla orättvisor i världen och aktivt arbeta för att förebygga dem. Kränkande kommentarer har jag väl inte direkt fått. I många fall har folk försökt att omvända mig till blandkostare och berättar hur farligt det är att vara Vegan + att det är det ända sättet att överleva, men det är inte många men det händer.

Är du aktiv med något för att hjälpa djuren? (Stöder djurrätt, donera pengar tors välgörenhet, etc).

- Jag arbetar som en aktiv del i Tammerfors Finland Vegan grupp. Ordna föreläsningar, vinprovningar och andra roliga aktiviteter, beroende på evenemang, kvaliteten på vad vi har för tillfället. Definitivt vill jag nämna isoinpana tvåårig Veganfestival som är ett tredagars fest på Tammerfors centrala torg.Vilken är din favorit mat och favorit efterrätt?

- Det varierar men oftast nya maträtter. Jag är mycket intresserad matlagning och prova nytt, därför vill jag inte bestämma mig för bara en maträtt. Hög kvalitet och början av självklara rätter att göra mig på bra humör.

Intervju med Pekka Vainio
Skriven av Oscar Södros
Bild tagen av Pekka Vainio

Upp till toppen