Etikettintervju
Läst 20978 ggr
[TrevorS]
2011-09-07, 10:46

Marie Oser - Svenska Versionen

Marie Oser lever i södra Kalifornien med sin Yellow Labrador Retriever...

ENGLISH VERSION

Marie Osers Familj:

Marie Oser lever i södra Kalifornien med sin Yellow Labrador Retriever (Tredje Lab i rad). Hon adopterade sin hund från södra Kaliforniens räddningscenter för hundar SCLRR.

Vad är en Vegan för dig? (val av livsmedel, hälsa, djurens rättigheter och livsstil)

En Vegan förbrukar inte något som är av animaliskt ursprung som kött, mejeriprodukter, ägg, honung eller gelatin och undviker produkter från djur, som läder, päls, siden, osv.

Personligen bryr jag mig inte om en person väljer att undvika animaliska produkter, viktigaste är att jag inte gör det. Mitt jobb är att påverka, inte att döma.

Jag stöder djurens rätt, älskar det PETA, HSUS, IDA och alla de modiga aktivister gör för att lindra lidandet för djuren. Jag svinga pennan … Jag vill bara att folk ska sluta äta djur under min livstid.

Jag tror verkligen att när vi når slutet av detta århundrade att folk kommer att förfäras vid tanken på att det "en gång i tiden," var djur som slaktades för mat.

När gick du över till att bli en veggo och varför?

Jag blev Vegetarian 1971 efter att ha läst "Diet for a Small Planet" (Kost för en liten planet) Jag gick över helt till Vegan 1990 av hälso-aspekter samt hänsyn till miljön.

Jag har alltid ansett mig själv som en medkännande person, men ju mer avstånd du sätter mellan dig själv och allt annat, desto mer objektiv blir du.

Man börjar se saker klarare, eftersom det verkligen är. I tanken på att äta kött var alltid avskyvärda och motbjudande, kom vidare konsekvenserna av ägg- och mejeri-näringen i fokus. Jag skulle beskriva mig själv som en "medkännande Vegan."

När startades VegTv.com, när fick du ett intresse för att starta ett matlagningsprogram?

1999 - jag hade skrivit i olika turer och fann att jag är väldigt bekväm framför kameran. Matlagningsprogram, röda mattan, intervjuer var lätt att vänja sig vid. Kan ju inte förneka detta, fortsätter att vara, en enorm strävan. Vi gör ett mirakel här varje dag. Glad

VegTV (vegtv.com) har producerat, haft hostings och distribution av ursprungliga videomaterial för mer än ett decennium. Vi erbjuder kändisintervjuer, matlagningsprogram, eko-resor, medicin, närings och en hälsosam livsstil som främjar en hälsosam och planet-vänlig livsstil. VegTV på vägen från LA till Chicago, Kauai till Indien.

"VegTV", var en livlig halvtimmes tv-show genomförd nationellt på den friska Living Network i mer än 2 år. (April 2003 - augusti 2005, 2 år 5 månader) Vi lanserade nyligen en ny VegTV Portal, som blir en miljon videovisningar i månaden och är i färd med att lansera den inledande 300 filmer, med denna 3: e etapp bygger vi ut nästan fullständig. 1000 videor på nätet i december.

Berätta lite om dina böcker, vad fick dig att skriva dem?

Mitt skrivkarriär började när jag blev Vegan. Jag avslutar min 5:e bok och har ett drag av författare och syndikerade tidningskrönikör och nu redaktionschef på ecomii.com.

Ecomii är en ledande miljösajt med 1,5 miljoner unika besökare per månad. På livsmedel och hälsa ecomii.com/blogs/food, mitt team av experter och jag skriver på artiklar (inte typiska bloggar), som erbjuder banbrytande information för optimal hälsa och näring. Även kalcium konspirationen.

Har du andra projekt som är veggierelaterade?

Allt jag gör är Vegan, böcker, artiklar, videor VegTv är mitt barn.

Har du stött på problem när du äter ute? (dåligt urval av produkter på menyn)

Nope, inte minst här i Kalifornien! Jag kan beställa direkt från menyn och kan göra vad som helst vegansk så länge de lagar mat på beställning.

Har du stöd eller hjälp från välgörenhet, som PETA och liknande?

Pcrm.org, pcrm.org/lf, peta.org, peta2.com, humanesociety.org, ifaw.org, idausa.org, sclrr.org

Vilken är din favoritmaträtt och dryck?

Jag älskar indisk, thailändsk och mexikansk mat mest av allt. Favoriträtt? Svår fråga. Jag bara älskar god mat. Etnisktmär jag italienska (2:a generationen amerikanska) så jag är född med "matlagningsgenen" och naturligtvis älskar jag pasta och god vegansk lasagne.

Har du ett meddelande som du vill dela med till Sverige?

Go Vegan! VegTV's motto: Bra för dig, bra för planeten!
Gör det själv, för någon du älskar, för djuren eller för planeten. Men gör det bara!

Det du gör för andra får du tillbaka flera gånger om, din medkänsla är mot människor eller djur, vi är alla levande varelser som kämpar en hård kamp. Kom ihåg att, alltid vara snäll när man träffar någon pälsperson, bemöt personen som du själv vill bli bemött.

Mycket kärlek till alla!

Marie Oser

Länkar:
http://www.vegtv.com
http://twitter.com/vegtv
http://www.ecomii.com/blogs/food
http://www.facebook.com/marieoser
http://www.facebook.com/pages/VegTV/112294418802282
http://www.linkedin.com/pub/dir/marie/oser
http://www.google.com/profiles/VEGTV1

Artikel: TrevorS
Intervjuade: Marie Oser
Bild: Marie Oser

DesK
2011-09-10, 14:11
#1

Vad trevligt att få läsa om denna kändis! Hon har mycket att lära oss! Glad

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade

[TrevorS]
2011-09-10, 14:14
#2

Hon är riktigt duktig, bra matlagningsprogram också. Skrattande

Anterrabae
2011-09-12, 21:41
#3

Jättebra artikel, fick inte läst klart den första vändan för dottern.. Så att tala om hur bra den är gick inte heller, förrän nu! Flört

Jag tycker det är så skönt att läsa om alla dessa inspiratörer som finns, som arbetar så hårt för att få fram alla positiva och bra sidor. Man ser att det rör på sig, människor vill veta och förstå att det handlar om mer än kokta morötter och militanta personer.. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-25, 22:47
#4

Hon är duktig och har bra recept på sidan också, kul också att hon har matlagningsprogram!

Upp till toppen