eller vegansk kavariaströmming.
I påskas veganiserade jag fiskrätten Kaviarströmmingen. Detta är receptet (måttangivelserna är inte exakta då jag gjorde efter eget huvud men de ska fungera).
Karins kaviarsmakande aubergine eller
Vegansk Kaviarströmming
1 stor aubergine (äggplanta)
Lagen:
3 dl vatten
2 msk vittvinsvinäger
½ msk sillkryddor
½ gul lök (skivad)
½ msk salt + ½ msk socker
Skala auberginen och skär den på längden i ca ½ -1 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg ner aubergineskivorna. Låt dem sjuda i ca 2 minuter, plocka upp dem och låt dem kallna på upp och nedvänd tallrik.
Till kaviardressing
1 st gul lö, finhackad
0, 5 tsk salt
4 msk ” kalles kaviari” ( = tångkaviar, socker, rökarom)
5 dl risgrädde
2 msk hackad dilll
Tillagning
Receptet är mitt eget, Får ej kopieras utan tillstånd på bloggar, böcker och liknande utan tillstånd. Går dock bra att skriva in sin egen lilla receptbok därhemma.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...
Kom igång på några minuter. Gratis förstås!