Steks som vanlig korv, kan grillas också. Har inte testat att koka, men borde fungera, bör tillsättas 4-5 matskedar majsstärkelse eller potatismjöl i blandningen precis innan den är klarkokad. Potatisen går att utesluta hel ur receptet, jag har mest i för att få bättre konsistens.**
Ingredienser:**
10 dl vatten
1 grönsaksbuljong
3 dl polentagryn
1 stor kokt potatis
Extra:
Plastfolie
Snöre eller plastknippor
Gör så här:
Koka potatisen mjuk, mosa den till ett mos, använd eventuellt lite av vattnet om det behövs. Koka upp vatten med grönsaksbuljongen i, häll i polentagrynen låt koka upp och sänk värmen under ständig omrörning, låt koka under omrörning i 25 minuter, tillsätt potatismoset och fortsätt puttra under omrörning i 5 minuter till.
Ta av från plattan. Blanda eventuellt i en klick flytande mjölkfritt margarin. Låt svalna något men inte helt. Ta ut plastfolie en lagom bit, klicka ut lite av massan på plastet och rulla ihop tajt (men inte för hårt). Rulla in kanterna och sätt på knipporna och låt de svalna helt och ställ in i kylen. Låt de bli helt kalla så de stelnar.
TIPS! För att få mer färg som korv kan man använda en rödbeta.
Klart värt att testa att göra typ stroganoff på eller så
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...
Kom igång på några minuter. Gratis förstås!
Jo jag tänkte på det, och kanske öka buljongkoncentrationen för att maxa smaken.
Det får nog bli middagen i morgon. Jag tänkte att jag gör korven idag, och så får den vila ordentligt i kylen till i morgon.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Menar du att man kryssar ändarna som på prinskorv?
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Har svårt att tänka mig att polentan böjer upp sig sådär snyggt eftersom den inte har en skinnsida som drar i hop sig i värme, eller om det är insidan på korven som expanderar. Det är ju för att småprinsarna inte ska spricka.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det här måste testas. De veganska korvarna brukar vara så dyra.
_No way! Yes way!
_
Ja det har jag, flera gånger, Dock blev den för lös en gång, så min fina korvstroganoff blev polentasås, iofs god men inte som den skulle
Har även varierat den och gjort polentabullar ist för köttbullar, till havregräddsås och potatismos.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Just den gick ju inte bra i stroganoffen. Jag kände redan när jag skulle skära att den inte skulle hålla i hop. Behövde betydligt kompaktare gröt för det. Men ser inget skäl till att det inte ska funka när det fuknar att steka och grilla och såsa den för övrigt. Jag ska göra ett nytt försök så småningom, när fastan är över och sånt.
Bullarna gjorde jag med halvfast polentagröt, riven lök, grönsaksbuljong svartpeppar, och potatisstärkelse. Rullade till små bollar och stekte på låg-medelvärme ganska länge så de fick en riktigt knaprig yta, det vägde upp för ett ganska kladdigt inkråm.
Sen vispade jag ur pannan med havregrädde, hade i mer grönsaksbuljong och colorit för gråddsåseffekt. Och smakade av med salt och nymalen svartpeppar.
Mos eller kokt potatis till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Så gjorde jag med, men min korv var då för lös så den löste upp sig i alla fall..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tja varför inte… Nu är vi två som inte äter vete och gluten så jag har inte testat. Jag vet inte hur det beter sig. Bästa är att testa sig fram. Men jag tycker absoulut att det borde funka.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#17. Jag vet inte riktigt hur det blir om man tillsätter gluten, då den blir rätt gummilik direkt när man tillsätter med vatten. Kan nog bli rätt gummiaktig skulle jag tippa på, men man kan ju alltid prova. Jag försöker alltid använda mig av produkter som är lätta att få tag på i vanlig matvarubutik. Men prova gärna och berätta, du kan ju testa att göra en mindre mängd så om det inte blir bra att man kan kasta.
Jag brukar ha i en potatis för då blir det lite bättre konsistens, annars kan man koka linser tills de börjar att mjukna helt och nästan går sönder 15-20 minuter och sedan häller på polentan och kokar vidare.
ja gör det.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#20. Rökarom kan man självklart ha i så man får en rökigare korv, man kan även när det kokat klart ha i lite ris om man vill ha en "riskorv" eller krydda starkt som chorizo. Man kan variera enormt detta recept. Dock kommit på att det bästa är att koka tills den börjar lossna från kanterna något att den blir så tjock, jag testade att ha i korvstroganoff och det gick faktiskt bra när ja gjorde så, använde dock röda linser istället för potatis.
Chorizo
Ingredienser:
2 satser veggokorv
20 g spansk peppar
5 g peppar
2 g oregano
3 vitlöksklyftor
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här:
Blanda ihop kryddorna. Följ orginalreceptet och tillsätt kryddorna när du tillsätter potatismoset och fortsätt med orginalreceptet.
Spännande, det blir ju något att ha på grillen att varva med i sommar Tänka sig chorizo
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Absolut, grillat är bäst! Vi körde i grillpanna förra året men har funderat på att införskaffa mig en grill i år så man kan få grilla lite i sommar då kommer såklart denna att ligga på menyn. En kompis testade receptet och grillade den igår och den var tydligen gudomlig i bröd, hackad pickles och coleslaw på.
Jag det låter gudomligt gott!!
Det hela gör ju inte mer ont av att jag faktiskt tål vete Även om jag undviker det till vardags. Men ett mumsigt tortillabröd borde vara perfekt det med.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Åh, vad bra att jag blev påminnd! Jag ska göra korvstroganoff! Det har jag varit jättesugen på länge :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade