Annons:
Etiketterreceptsåsröra
Läst 10124 ggr
[TrevorS]
2010-12-12 14:48

Pulversås Recept!

Café De Paris

2 msk potatismjöl
2 msk  sojamjöl (eller potatismjöl eller maizena)
2 msk vitlökspulver
2 msk socker
2 msk gurkmeja
2 msk persilja
2 msk  vitpeppar (eller svartpeppar)
2 msk dragon
2 msk  basilika
1 tsk salt

Koka version 1:
Blanda ner 23-25 g i någon matsked olja och häll på 2 dl sojagrädde, havregrädde eller om man vill sojamjölk eller havremjölk.

Koka version 2:
Vispa ner 23-24 g av blandningen i 2 dl sojagrädde/havregrädde och låt koka upp och sjuda i cirka en halv minut, ta av kastrullen och vispa ner 50 g mjölkfritt margarin, vill man ha magrare kan man tillsätta 25 g.

Annons:
[TrevorS]
2010-12-12 16:14
#1

3-pepparsås

2 msk vetemjöl
2 msk sojamjöl (eller potatismjöl eller maizena)
1 tsk  grönpeppar
1 tsk  svartpeppar
1 tsk vitpeppar
2 msk b-jäst (för smakens skull kan uteslutas)
2 msk socker
2 msk vitlökspulver
lite salt

Koka version 1:
Blanda ner 23-25 g i någon matsked olja och häll på 2 dl sojagrädde, havregrädde eller om man vill sojamjölk eller havremjölk.

Koka version 2:
Vispa ner 23-24 g av blandningen i 2 dl sojagrädde/havregrädde och låt koka upp och sjuda i cirka en halv minut, ta av kastrullen och vispa ner 50 g mjölkfritt margarin, vill man ha magrare kan man tillsätta 25 g.

[TrevorS]
2010-12-12 16:16
#2

Béarnaisesås

2 msk stärkelse (till exempel potatismjöl eller majsstärkelse)
2 msk sojamjöl eller vetemjöl
2 msk dragon
2 msk  lökpulver
1 tsk citronsyra (du kan använda färsk citronsaft direkt i såsen)
2 msk grönsakspulver (grönsaksbuljong i pulverform)

Koka version 1:
Blanda ner 23-25 g i någon matsked olja och häll på 2 dl sojagrädde, havregrädde eller om man vill sojamjölk eller havremjölk.

Koka version 2:
Vispa ner 23-24 g av blandningen i 2 dl sojagrädde/havregrädde och låt koka upp och sjuda i cirka en halv minut, ta av kastrullen och vispa ner 50 g mjölkfritt margarin, vill man ha magrare kan man tillsätta 25 g.

[TrevorS]
2010-12-12 16:18
#3

Hollandaise

2 msk vetemjöl
2 msk stärkelse (som till exempel potatismjöl eller majsstärkelse)
2 msk sojamjöl
2 msk lökpulver
1 msk citronsyra (ska gå att blanda i citronsaft och bre ut på bakplåtspapper och låta torka under natten, ej testat)
lite salt

Koka version 1:
Blanda ner 23-25 g i någon matsked olja och häll på 2 dl sojagrädde, havregrädde eller om man vill sojamjölk eller havremjölk.

Koka version 2:
Vispa ner 23-24 g av blandningen i 2 dl sojagrädde/havregrädde och låt koka upp och sjuda i cirka en halv minut, ta av kastrullen och vispa ner 50 g mjölkfritt margarin, vill man ha magrare kan man tillsätta 25 g.

DesK
2010-12-13 18:45
#4

Dessa är ju toppenrecept! Glad Mycket bättre än de där mysko färdiga pulversåserna.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2010-12-13 21:15
#5

#4. Man vet vart som finns i. De är bra om man har kort med tid eller inte orkar ställa sig och göra en sås från grunden. Bara att blanda ihop så är det klart. Skrattande

lissu
2012-05-06 14:06
#6

Toppen med dessa tips! Men jag skulle gärna vilja ha gram-angivelsen i ml eller msk i stället… ;-) Har ingen bra våg…

/Lissu

Annons:
DesK
2012-05-06 14:23
#7

En digital våg är en mycket bra investering, sånna finns från cirka 100 kr. Jag har skrivit en lathund för omräkning Glad Anledningen till att man helst bör ange vikt i recept är att det blir mer exakt då, för många decilitermått och andra mått är inte särskilt exakta, det kan skilja ganska mycket mellan olika fabrikat.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2012-05-06 14:25
#8

#5. De står ju i msk ju. De är lite svåra att väga i just gram då vissa kan vara 1 gram så blir det lite galet, för jag gjort dem i msk är för att ska man göra en större del kan man använda dl-mått med samma mängd istället. Flört

lissu
2012-05-07 05:10
#9

#7: tack för länken!

#8: jo i receptet står msk - mkt bra! - men i tillredningen står det g - sorry om jag var otydlig med vad jag menade!

/Lissu

[TrevorS]
2012-05-07 09:14
#10

#9. Jaha, ursäkta mig, det stämmer ju. Var ju lite galet, men ska ta och mäta.

Sådärja:

Ska vi se nu när jag mätt, 50 gram är 7-8 msk. Så hälften, alltså 25 gram blir 3,5 - 4 matskedar.

lissu
2012-05-08 18:10
#11

Tack Trevor!

/Lissu

[Aquelegia]
2012-05-08 20:22
#12

Detta kommer jag allt testa för sambon som inte kan laga annat än kalla såser <3

Anterrabae
2012-05-10 00:01
#13

Vilken bra grej. Särskillt med tanke på de äggiga eller smöriga såserna som är svåra att få thop ibland.

En får tacke! Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
KastKatt
2014-02-06 14:22
#14

TrevorS du är ju helt grym. Trodde pulversås-tiden var förbi! Detta ska jag testa i morgon!

Greetings.

Legacy Mwari.
-En berättelse om en annorlunda familj!

Upp till toppen
Annons: