Annons:
Etiketterreceptsåsröra
Läst 3933 ggr
sighni
2009-12-26 11:49

Råris á la Malta

4-6 personer 100 g torkade aprikoser + blötläggningsvatten

4 dl råris

1 msk rapsolja eller flytande margarin till stekning

5 dl vatten

5 dl vegomjölk

lite salt

0,5 - 1 dl socker

4-5 dl vegogrädde

Skölj aprikoserna och lägg dem i vatten så de täcks. Skölj råriset i en sil. Stek råriset lätt ett par minuter i en rymlig kastrull på minst 2 l. Häll i vatten, mjölk och salt och koka upp riset. Sjud sedan på svag värme i 45 - 60 min. till en smidig gröt. Rör ner socker och låt gröten svalna. Häll vattnet av aprikoserna och klipp dem i småbitar och rör ner dem i gröten. Vispa grädden och blanda ner den i gröten.

Kanske vill du ha en aprikossås?

200 g torkade aprikoser + blötläggningsvatten

5 dl vatten

1 dl råsocker

2 tsk vaniljsocker

Skölj aprikoserna noga och lägg dem i blöt ett par timmar. Häll av blötläggningsvattnet och lägg aprikoserna i en kastrull tillsammans med 5 dl nytt vatten, råsocker och vaniljsocker. Låt koka ca 15 minuter och mixa sedan alla ingredienserna till en sås.

Annons:
[TrevorS]
2009-12-26 11:57
#1

låter gott, råris var nytt, ska jag testa.:)

[Miseline]
2009-12-29 17:01
#2

Ja, det låter gott. Måste vi pröva någon gång. Ibland har vi (som i år) avorioris i Ris à la Malta. Det är gott det också - godare än vitt ris, tycker jag. Och så brukar vi ha djupfrysta jordgubbar till vår. Men kul att man kan variera.

Upp till toppen
Annons: