Konservering - hjälp!!
Jag har faktiskt aldrig konserverat något i hela mitt liv och tänkte göra det nu för första gången och behöver hjälp.
Jag tänkte konservera sylt, äpplemos och inlagda kikärtor i tomatsås.
Går det lika bra att konservera i en vanlig glaskonservburk man köpt rödbettor i? Eller måste man fixa fram gamla med gummiring? Hur länge håller det?
Ah, fick precis svar på det hela, så nu sätter jag igång och konserverar. =)
vi brukade alltid använda gamla burkar med typ tyg över
www.freewebs.com/gypsymice/
http://pehpsii.blogspot.com/
Jo tyg är bra att ha över så skyddas det, tråkigt att de inte gör färgade burkar längre, då skyddas det mycket mera.
Sylt är ju konservering, man konserverar bär. Jag använder glasburkar med moderna metallock (de brukar vara gummi/plastinpackade på insidan)men äldre funkar säkert också.
Jag häller i sylten i burken medan den är varm och skruvar på locket. Då bildas det vakum som drar åt allting tätt. håller hur länge som helst i kyl oöppnad
Bara som en ytterligare konserveringsmetod: Inkokning. Vacuum, sterilt och håller ett år eller så.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Just ja, har nästan glömt bort detta inlägget. Jag har konserverat i flera burkar.
I första hand fryser jag in det mesta, men om platsen i frysen inte räcker till konserverar jag i gamla glasburkar med lock. Funkar ypperligt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ja visst fungerar det toppen med glasburkar.
Hellre glas än plast. Glas lämnar inte ifrån sig massa otäckheter..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Konservering av inlagda kikärter i tomatsås, hur gjorde du? :)