Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Såser)

Recept - Tahini

2009-08-11 12:37 #0 av: [TrevorS]


Världens godaste sesampasta vi testade det här igår när vi grillade.

Ingredienser:
9 msk sesamfrön
3 msk vatten
3 msk citron
6 msk olivolja
1 krm salt

Gör så här:
Rosta sesamfrönen lätt i en ren och torr stekpanna, mixa ihop dem tillsammans med resten av ingredienserna med en stavmixer eller vanlig mixer.

Anmäl
2009-08-11 16:15 #1 av: mayolica

Sesampasta är gottTungan ute fast jag brukar köpa den färdig,har gjort någon gång,men jag har för mej att jag bara körde sesamfröna i mixer.

Det kanske inte vore så dumt att prova detta receptet.

 

~ mayolica ~

Anmäl
2009-08-11 16:21 #2 av: [TrevorS]

Det blir billigare att göra själv faktiskt och otroligt mycket godare måste jag säga jag tänka göra lite hummus också och ha i sesampastan så gott alltså. =)

Anmäl
2010-09-01 10:05 #3 av: Ians

Älskar Tahini!

Tyvärr dog min mixer precis.....när jag skulle pröva detta! Det osade så konstigt i den Obestämd

Anmäl
2010-09-01 12:03 #4 av: [TrevorS]

#3. Mixer klarar man sig inte utan, jag hade en stavmixer men vi började använda den till tobak och därefter använder vi inte den i mat. Men vi har en stor mixer numera. Var meningen att vi skulle köpa en liten men det blev aldrig av plus att vi glömmer inköpa en varje månad.

Anmäl
2010-09-01 16:18 #5 av: batski

Sesam är gott och bra. Det innehåller en massa kalcium, mycket mer än komjölk Skrattande

Anmäl
2013-06-06 18:08 #6 av: Sindri

Hmmm, jag skulle göra baba ganoush häromdagen och hade ingen tahini hemma, körde lite rostade sesamfrön i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser, men fröna förblev hela. Funderade på om man skall mortla dem istället?

Hmmm - efter att ha läst andra recept; var felet månne att de var oskalade?

Anmäl
2013-06-09 20:46 #7 av: veggie4every1

#6 Ja, jag tror det. Jag har också provat med oskalade sesamfrön. De innehåller ju så mycket mer calcium, men de är stenhårda i skalet och jättesvåra att mala. Jag skulle tippa att det blir ett mycket bättre resultat med skalade frön.Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-04 09:14 #8 av: Kasp

Hur länge håller egengjord tahini?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.