Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Varmrätt & Övrigt)

Fiskbullar - Recept

2011-08-11 16:13 #0 av: [TrevorS]

Här under är orginalreceptet och är toppen. Vi improviserade en gång och använde sojafärs 250 g och kokt potatis på 50 g istället för sparris och det blev lika gott.

Ingredienser:
2 msk olja
1 gul lök
300 g sparris
1 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 dl sojamjölk/havremjölk
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar

margarin att steka i

Gör så här:
Hacka löken fint och stek den tills den får en gyllen färg och blir mjuk i margarinet. Skölj och hacka ner sparrisen. Lägg ner alla ingredienser utan löken i en matberedare eller mixer och mixa tills det blir en fin jämn färs. Blanda i löken och klicka ut med en matsket lagom stora "fisk"bullar och stek dem tills de blir klara på medelvärme.

TIPS!! man kan även mixa med löken om man vill. Vill du ha dem i sås, gör såsen separat och lägg i när såsen är klar fiskbullarna, koka inte med dem.

CURRYSÅS:
3 dl vatten
2 grönsaksbuljonger
1 äpple
2 msk vetemjöl
2 tsk curry
3 dl sojagrädde eller havregrädde
salt och peppar

Gör så här:
Skala och kärna ur äpplet mixa det med vattnet med en mixerstav. Blanda vetemjöl med några matskedar av vätskan. Koka ihop alla ingredienser förutom redningen tills allt löst sig. Tillsätt redningen och koka under ständig omrörning tills den blir något tjockare.

Anmäl
2011-08-13 19:48 #1 av: [Gemm]

jippie!

Anmäl
2011-08-13 21:36 #2 av: [TrevorS]

Hoppas det smakar. Skrattande

Anmäl
2011-08-18 00:18 #3 av: Anterrabae

Tack! Detta ska göras snarast! Skrattande

Förresten, är det färsk eller kokt sparris man gör på? Eller kanske till och med koncerverad?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-18 01:08 #4 av: [TrevorS]

Det ska vara färsk. Konserverad har jag ingen aning om det ens fungerar eller blir så gott de har ju oftast en lite annorlunda konsistens.

Anmäl
2011-08-18 19:07 #5 av: Anterrabae

Jo det var det jag tänkte, de är så olika så det går knappt att jämföra. Det känns som att den om den ena funkar så gör inte den andra det.

Färsk alltså Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-02 14:15 #6 av: Anterrabae

Idag blir det fiskbullar till middag, med currysås. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-02 14:56 #7 av: [TrevorS]

Va gott, du får lägga ut bild på det när ni är klara. Skrattande Vad har ni istället för vetemjöl?

Anmäl
2011-11-02 15:16 #8 av: Anterrabae

Kommer nog ta rismjöl. Jag ska fundera lite, men det lutar åt det. Jo jag ska ta kort, och blir det bra lägger jag nog upp det i bloggen också. Om det är ok med dig. Givetvis med hänvisningar.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-02 15:30 #9 av: [TrevorS]

Självklart. Dessa fiskrecept är gjorda för alla och får spridas. Finns allt för få av dem tyvärr. Skrattande

Anmäl
2011-11-02 15:46 #10 av: Anterrabae

Jo, fisk är lite svårt att få till ett likvärdigt substitut. Att få till köttighet är lättare, men fiskkoncistensen är speciell.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-02 20:25 #11 av: Anterrabae

Här är kvällens middag, upptäckte att curryn var slut så det fick bli dillsås i stället.

Tycker för övrigt att de var mer som fiskekakor än fiskbullar, men goda i alla fall. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-02 22:43 #12 av: [TrevorS]

Ser riktigt goda ut. Jag har inte gjort på rismjöl, Funderade lite på om den kanske skulle kunna ligga i 20-30 minuter och vila lite innan? Kan tänka mig att det kan göra någon skillnad.

Anmäl
2011-11-02 23:57 #13 av: Anterrabae

Jo jag gjorde smeten, lät vila meddans jag skalade och startade potatis och morötter, sen stekte jag.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-03 09:52 #14 av: Villtestaattvaravegan

Det där såååg riiiiktigt gott ut!! Skrattande

Anmäl
2011-11-03 13:56 #15 av: Anterrabae

Jag kan ju även berätta att jag gjorde dessa på konserverad sparris.. även om det ska vara färsk egentligen. Man får ta mindre mjölk, börja utan och sen fylla på efterhand det behövs. Men det gick bra och smakade gott.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-03 15:30 #16 av: Namiko

Det här måste testas så fort jag kommer ihåg att köpa sparris.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.