Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 7414 ggr
[TrevorS]
2011-10-31 19:46

Veggokorv - recept

Steks som vanlig korv, kan grillas också. Har inte testat att koka, men borde fungera, bör tillsättas 4-5 matskedar majsstärkelse eller potatismjöl i blandningen precis innan den är klarkokad. Potatisen går att utesluta hel ur receptet, jag har mest i för att få bättre konsistens.**

Ingredienser:**
10 dl vatten
1 grönsaksbuljong
3 dl polentagryn
1 stor kokt potatis

Extra:
Plastfolie
Snöre eller plastknippor

Gör så här:
Koka potatisen mjuk, mosa den till ett mos, använd eventuellt lite av vattnet om det behövs. Koka upp vatten med grönsaksbuljongen i, häll i polentagrynen låt koka upp och sänk värmen under ständig omrörning, låt koka under omrörning i 25 minuter, tillsätt potatismoset och fortsätt puttra under omrörning i 5 minuter till.

Ta av från plattan. Blanda eventuellt i en klick flytande mjölkfritt margarin. Låt svalna något men inte helt. Ta ut plastfolie en lagom bit, klicka ut lite av massan på plastet och rulla ihop tajt (men inte för hårt). Rulla in kanterna och sätt på knipporna och låt de svalna helt och ställ in i kylen. Låt de bli helt kalla så de stelnar.

TIPS! För att få mer färg som korv kan man använda en rödbeta.

Annons:
Anterrabae
2011-11-02 13:15
#1

Klart värt att testa att göra typ stroganoff på eller så Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-02 13:30
#2

Javisst borde det fungera. Man kan även ha i lite bjäst för smakens skull. Skrattande

Anterrabae
2011-11-02 14:13
#3

Jo jag tänkte på det, och kanske öka buljongkoncentrationen för att maxa smaken.

Det får nog bli middagen i morgon. Jag tänkte att jag gör korven idag, och så får den vila ordentligt i kylen till i morgon.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-02 14:58
#4

Ja de blir godare när de legat i kylen under natten. Det kan jag rekomendera. Har dock inte testat att göra kryss som man gör på julkorven, var lite sugen på att testa och se om de blir som vanlig korv.

Anterrabae
2011-11-02 15:11
#5

Menar du att man kryssar ändarna som på prinskorv?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-02 15:30
#6

Jo precis. Som man brukar göra på prinskorvar. Glad

Annons:
Anterrabae
2011-11-02 15:45
#7

Har svårt att tänka mig att polentan böjer upp sig sådär snyggt eftersom den inte har en skinnsida som drar i hop sig i värme, eller om det är insidan på korven som expanderar. Det är ju för att småprinsarna inte ska spricka.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Saga85
2011-11-08 00:01
#8

Det här måste testas. De veganska korvarna brukar vara så dyra.

[TrevorS]
2011-11-08 08:20
#9

Ja detta är ju ett riktigt billigt recept och så får man den precis som man vill. Skrattande

[TrevorS]
2012-03-20 11:23
#10

Hur har det gått, har ni testat?

Anterrabae
2012-03-20 22:55
#11

Ja det har jag, flera gånger, Dock blev den för lös en gång, så min fina korvstroganoff blev polentasås, iofs god men inte som den skulle

Har även varierat den och gjort polentabullar ist för köttbullar, till havregräddsås och potatismos.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-03-21 07:56
#12

Hur gjorde du polentabullarna? Kul att den gick bra i stroganoff. Skrattande

Anterrabae
2012-03-21 17:29
#13

Just den gick ju inte bra i stroganoffen. Jag kände redan när jag skulle skära att den inte skulle hålla i hop. Behövde betydligt kompaktare gröt för det. Men ser inget skäl till att det inte ska funka när det fuknar att steka och grilla och såsa den för övrigt. Jag ska göra ett nytt försök så småningom, när fastan är över och sånt.

Bullarna gjorde jag med halvfast polentagröt, riven lök, grönsaksbuljong svartpeppar, och potatisstärkelse. Rullade till små bollar och stekte på låg-medelvärme ganska länge så de fick en riktigt knaprig yta, det vägde upp för ett ganska kladdigt inkråm.

Sen vispade jag ur pannan med havregrädde, hade i mer grönsaksbuljong och colorit för gråddsåseffekt. Och smakade av med salt och nymalen svartpeppar.

Mos eller kokt potatis till.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrevorS]
2012-03-21 22:54
#14

Jag gjorde korvstroganoff, då stekte jag korven i kryddor och gjorde själva "såsen" vid sidan när den var klar la jag i korven. Skrattande

Ska testa bullarna. Skrattande

Anterrabae
2012-03-22 13:17
#15

Så gjorde jag med, men min korv var då för lös så den löste upp sig i alla fall..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-03-22 14:29
#16

Ska ta och testa, kanske går att lösa gneom att tillsätta någon form av stärkelse, så länge man bara får rätt konsistens.

Lodis
2012-03-24 20:47
#17

Tror ni att det skulle fungera att blanda i en gnutta seitanmjöl för att få lite mer tuggmotstånd?

Anterrabae
2012-03-24 21:36
#18

Tja varför inte… Nu är vi två som inte äter vete och gluten så jag har inte testat. Jag vet inte hur det beter sig. Bästa är att testa sig fram. Men jag tycker absoulut att det borde funka.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-03-24 21:39
#19

#17. Jag vet inte riktigt hur det blir om man tillsätter gluten, då den blir rätt gummilik direkt när man tillsätter med vatten. Kan nog bli rätt gummiaktig skulle jag tippa på, men man kan ju alltid prova. Jag försöker alltid använda mig av produkter som är lätta att få tag på i vanlig matvarubutik. Men prova gärna och berätta, du kan ju testa att göra en mindre mängd så om det inte blir bra att man kan kasta.

Jag brukar ha i en potatis för då blir det lite bättre konsistens, annars kan man koka linser tills de börjar att mjukna helt och nästan går sönder 15-20 minuter och sedan häller på polentan och kokar vidare.

Lodis
2012-03-24 22:05
#20

Kan vara värt ett prov i alla fall då, får berätta sen hur det blev. Jag tänkte om man bara tog en gnutta. Kanske med lite rökarom också… Glad

Jaa, linser kan ju vara ett alternativ.

Annons:
Anterrabae
2012-03-24 22:18
#21

ja gör det. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-03-25 09:17
#22

#20. Rökarom kan man självklart ha i så man får en rökigare korv, man kan även när det kokat klart ha i lite ris om man vill ha en "riskorv" eller krydda starkt som chorizo. Man kan variera enormt detta recept. Dock kommit på att det bästa är att koka tills den börjar lossna från kanterna något att den blir så tjock, jag testade att ha i korvstroganoff och det gick faktiskt bra när ja gjorde så, använde dock röda linser istället för potatis.

Chorizo

Ingredienser:
2 satser veggokorv
20 g spansk peppar
5 g peppar
2 g oregano
3 vitlöksklyftor
1 msk äppelcidervinäger

Gör så här:
Blanda ihop kryddorna. Följ orginalreceptet och tillsätt kryddorna när du tillsätter potatismoset och fortsätt med orginalreceptet.

Anterrabae
2012-03-25 23:16
#23

Spännande, det blir ju något att ha på grillen att varva med i sommar Flört Tänka sig chorizo

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-03-25 23:21
#24

Absolut, grillat är bäst! Vi körde i grillpanna förra året men har funderat på att införskaffa mig en grill i år så man kan få grilla lite i sommar då kommer såklart denna att ligga på menyn. En kompis testade receptet och grillade den igår och den var tydligen gudomlig i bröd, hackad pickles och coleslaw på. Skrattande

Anterrabae
2012-03-25 23:24
#25

Jag det låter gudomligt gott!!

Det hela gör ju inte mer ont av att jag faktiskt tål vete Flört Även om jag undviker det till vardags. Men ett mumsigt tortillabröd borde vara perfekt det med.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

kelfwing
2012-10-15 10:48
#26

TrevorS, tror du korven går att frysa?

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

[TrevorS]
2012-10-15 11:34
#27

Den är inte så bra att frysa ner då den gärna blir "kladdig" när den tinat, dock fungerar den bättre om den steks, bör då tinas i rumstemperatur och stekas efteråt inte micro.

Annons:
kelfwing
2012-10-15 14:48
#28

Ok, tack för hjälpen!

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anterrabae
2012-10-15 14:55
#29

Åh, vad bra att jag blev påminnd! Jag ska göra korvstroganoff! Det har jag varit jättesugen på länge :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

kelfwing
2012-10-15 15:00
#30

Följdfråga TrevorS, Hur länge håller den bra i kylen? Frysfrågan och denna fråga är generat av julstöksfunderingar.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

[TrevorS]
2012-10-15 15:13
#31

Den håller sig i några dagar i kylen, längre på vintern än på sommaren, men 4-5 dygn ska vara helt okey.

Tips är att koka den hård tills den släpper från kanterna, då blir den mycket bättre.

kelfwing
2012-10-16 07:46
#32

Okej, tack, då vet jag! Tack så mycket!

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Upp till toppen
Annons: