Glutenfri frityrsmet - recept
Fluffig, god vetefri, vegansk, glutenfri frityrsmet.
Ingredienser:
2 dl polenta
3 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 dl vatten
1 dl öl/bubbelvatten (går att använda vanligt vatten)
Gör så här:
Blanda fiberhusk med vattnet och låt stå i 10 minuter, tillsätt ölen och resten av ingredienserna och vispa i någon minut. Blir den för hård tillsätt lite mer vatten. Låt vila i några minuter innan man använder.
Värm upp frityrolja i en frityrmaskin eller i en kastrull som klarar detta med lock på, håll koll på temperaturen. Doppa det du ska fritera i smeten och sänk försiktigt ner i frityroljan. Fritera tills det är klart och fått en fyllenbrun och fin färg.
Morotstavar, paprikabitar, xucchini, lökringar och andra grönsaker är riktigt goda att fritera.
Vilket kanonrecept, Trevor!
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Tackar. Friterade nämnligen igår. Den här fungerade, dock fick man spä ut den lite om den fick stå för länge då den blev för tjock.