Annons:
Etiketterreceptglutenfritt
Läst 14381 ggr
[TrevorS]
2011-11-20 11:29

Glutenfri frityrsmet - recept

Fluffig, god vetefri, vegansk, glutenfri frityrsmet.

Ingredienser:
2 dl polenta
3 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 dl vatten
1 dl öl/bubbelvatten (går att använda vanligt vatten)

Gör så här:
Blanda fiberhusk med vattnet och låt stå i 10 minuter, tillsätt ölen och resten av ingredienserna och vispa i någon minut. Blir den för hård tillsätt lite mer vatten. Låt vila i några minuter innan man använder.

Värm upp frityrolja i en frityrmaskin eller i en kastrull som klarar detta med lock på, håll koll på temperaturen. Doppa det du ska fritera i smeten och sänk försiktigt ner i frityroljan. Fritera tills det är klart och fått en fyllenbrun och fin färg.

Morotstavar, paprikabitar, xucchini, lökringar och andra grönsaker är riktigt goda att fritera.

Annons:
kelfwing
2011-11-20 22:53
#1

Vilket  kanonrecept, Trevor!

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

[TrevorS]
2011-11-21 09:57
#2

Tackar. Skrattande Friterade nämnligen igår. Den här fungerade, dock fick man spä ut den lite om den fick stå för länge då den blev för tjock.

Upp till toppen
Annons: