Annons:
Etiketterreceptglutenfritt
Läst 3136 ggr
[TrevorS]
11/26/11, 4:02 PM

Glutenfri Potatislimpa - RECEPT

Ingredienser:
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter vatten
100 gram bakjäst (färskjäst)
3 matskedar olja
0,5 deciliter sirap
1 teskedar salt

Gör så här:
Värm upp ugnen till 225°C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig helt. Tillsätt oljan, sirapen och saltet. Blanda ner quinoan och den finrivna potatisen och sist mjölet. (Degen är rätt lös, men det ska den vara)

Smörj två brödformar och bröa dem, gärna med solroskärnor eller pumpakärnor. Häll i smeten i formarna och låt ligga i 20 minuter. Grädda dem i 45 minuter. Låt bröden vila under en dag innan man skär upp dem. Då blir brödet riktigt saftigt och inte smuligt.

INSPIRATION

Annons:
Upp till toppen
Annons: