Annons:
Etiketterreceptglutenfritt
Läst 2685 ggr
[TrevorS]
11/28/11, 2:46 PM

Glutenfritt matbröd - fattar inte

Hittade detta "Glutenfritt matbröd", men blir inte riktigt klok på receptet, det är lite smått flummig och hänger inte med.

Ingredienser:
4 dl ljummet vatten
1 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl

1 dl linfrön
1 dl russin
2dl lingonsylt
3 tsk salt
1 tsk kummin blandas å låt stå över natten.
5dl vatten
2 pkt torrjäst
ca 1,8L (blandmix med 1/3 majsmjöl, 1/3 bovetemjöl, 1/3 ris- eller quinoamjöl)

Menar de:
att de 3 översta grejerna, blanda de torra ingredienserna, hälla på kokande vatten och rör ihop till en smet. Tillsätta jästen när det svalnat tillsammans med russin, lingonsylt, kummin och linfrön. Sedan hälla på resten av ingredienserna och låta jäsa 10-20 minuter, sedan grädda i 20-25 minuter på 250°C.

Har jag fattat det rätt?

Annons:
Anterrabae
11/30/11, 12:47 AM
#1

Skumt, de har ju glömt övernattendelen. Jag skulle tolka det som att

Blanda 4 dl ljummet vatten med bovete och majsmjöl, 1 dl av varje.
Häll sen i linfrö, russin, sylt, salt och kummin och låt svälla över natten.

Dagen efter blandas jästen i mjölblandningen, tillsätt vattnet i smeten som vilat och sen mjölet. Blanda smeten/degen och låt Jäsa. Grädda.

Fast då blir det kort jästid, kanske ska jästen vara med över natten? Men med så mycket jäst så borde allt jäsa över då, men så mycket jäst och kort jästid borde smaka jäst…

Förbryllande minst sagt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
11/30/11, 9:17 AM
#2

Låter också galet, men det står ju i texten "Häll på det kokande vattnet och blanda ihop till en smet"

Undra på vad de tänkte när de la in det. Ne tror man inte får ihop det på något dirrekt bra sätt. Finns ju flera recept också.

Upp till toppen
Annons: