Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt)

Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept & Diskussion (Glutenfritt)

Vetefri Sojasås - Tips!

2011-11-28 16:00 #0 av: [TrevorS]

Funnit en vetefri sojasås, de har då använt rismjöl istället för vetemjöl.

Biofood's Tamari Sojasås är helt utan vete, den är då gjord på rismjöl istället för vetemjöl!

Går att höra på hälsokost-affärer som exempel.

KÖP:
Plushälsa
GrönGåva

Har ställt frågor på flera sojasåsprodukter som ska vara utan gluten i processen så får vi se vad de svarar.

Anmäl
2011-11-28 16:02 #1 av: [TrevorS]

Renée Voltaire - Tamari är också fri från vete, de har också använt Ris istället för Vete!

Anmäl
2011-11-30 00:37 #2 av: Anterrabae

Kikkoman har en glutenfri soya, som heter Gluten Free Soy. Det är en ganska liten flaska med gulgrön ettikett och röd kork. den är vetefri, till skillnad från deras andra soyasåser.

den finns det en med Illgrön kork, jag kommer inte ihåg vad den heter, men ska kolla upp. Den ser nästan ut som Kikkomans "less salt" men med skrikigare grön färg på korken.

Båda dessa är billigaer än Tamari.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-30 09:15 #3 av: [TrevorS]

Skrattande

 

Tamari är ju speciell då den egentligen är gjord med ris istället för vete, men några av dem på marknaden heter så trots de är gjorda på vete. Varför vet jag ej

Anmäl
2011-12-02 22:35 #4 av: Anterrabae

Och naturligt glutenfri soya är oftast gjord med majs. Hittade en fjärde sort på hemköp igår.

Pearl River Bridge Soy Sauce, den stod på glutenfria hyllan 150 ml för 19 kr. Lite sötare i smaken, nästan lite rökig. Jag tyckte den var god.

Och den med illgrön kork heter Sakura, en ljus japansk soya.
Jag har tagit kort, men kommer inte åt bilderna nu. Lägger upp när jag får möjlighet. Den verkar vara både lägre salthalt och naturligt glutenfri. Tror den även finns som normalsaltad.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-12-02 22:50 #5 av: [TrevorS]

Majs har jag inte sett några än med. Men visst går det, jag kör oftast med majs. Skrattande

Jag använder sojan oftast istället för salt men även för dess smak.

Anmäl
2011-12-02 22:55 #6 av: Anterrabae

Förutom tamarin så har jag bara set både med och utan majs. kikkomans glutenfria är utan stärkelse helt. Där har man tillsatt alkohol direkt för jäsning.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-12-02 23:14 #7 av: [TrevorS]

Häftigt, funderat på vad som händer om man lägger i blötlagda sojabönor i surdegen och låter de jäsa med?

Anmäl
2011-12-05 00:27 #8 av: Anterrabae

Man får proteinberikat bröd Flört Det är gott! Men de gör sig bäst om man även kokat och mixat dem. Om de inte är jästa förståss.. då behöver de inte kokas.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.